Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 11:23 Yorum: 0

Mamak’ta Herkes İçin Bilim Şenliği

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 4007 Bilim Şenliği, Prof.

Mamak’ta Herkes İçin Bilim Şenliği

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 4007 Bilim Şenliği, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

TÜBİTAK'ın her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği bilim şenliklerine Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Şimdi Bilim, Gerçek Hayat Atölyelerinde Herkes İçin" temasıyla katıldı. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl TÜBİTAK Bilim Fuarı'na 69 okul, bin 500 öğretmen, 5 bin öğrenci 2 bin 500 proje ile katılarak Başkent'te bulunan ilçeler arasında birinci oldu. Programa Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve Mamaklı öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde öğrenciler hazırladıkları projeleri sergiledi. Programın en dikkat çekici etkinliklerinden biri ise tarihe ve insanlığa ışık tutmuş bilim insanlarının temsili olarak canlandırıldığı Bilim İnsanları Müzesi oldu. Gülveren Anadolu Lisesi öğrencileri, tarih projesi çerçevesinde hazırladıkları bölümde Mimar Sinan'dan Katip Çelebi'ye, Ali Kuşçu'dan El Ceziri'ye, Aziz Sancar'dan Herodot'a birçok bilim adamını canlandırdı.

Mamaklı öğrencilere iki müjde veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamaklı öğrencilerimiz ve gençlerimiz için hazırladığımız iki büyük projemiz çok yakında hizmete girecek. İçerisinde bilimsel etkinliklerin, deneylerin yapılabileceği atölyelerin bulunduğu ve Çocuk Müzesi olarak adlandırdığımız projemizin inşaatı bitti, şu anda iç tefrişleri yapılıyor. Aynı zamanda Başkent'in ilk planetaryum kulesi olan Ali Kuşçu Uzay Bilimleri Merkezi'nin de inşaatı bitti ve çok yakında hizmete" dedi.

Mamak Kaymakamı Ali Mantı, başarılarından dolayı Mamaklı öğrencileri tebrik ederek, "TÜBİTAK Bilim Fuarı'na damga vuran sizler yarının büyük bilim adamları olmaya adaysınız" diye konuştu.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de, "Şimdi Bilim, Gerçek Hayat Atölyeleri'nde Herkes İçin" projesiyle başvurumuz TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Türkiye genelinde ilk 38, Ankara'da ise ilk 2 proje arasında yer aldık. Projeler ve tüm çalışmalarda emek veren öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber