Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Aralık 2014 - 18:58 Yorum: 0

Manavgat Belediyesinin çöp toplamama kararı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen:

Manavgat Belediyesinin çöp toplamama kararı

ANTALYA (AA) - Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Büyükşehir Belediyesine devredilen caddelerde çöp toplanmaması konusuyla ilgili olarak, "Bir caddenin gelirini alıyorsan, o caddenin peyzaj düzenlemesi, temizliği, aydınlatması, güvenliği ve zabıta hizmetlerini de vermek zorundasın" dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, cumartesi gününden beri caddelerden alınmayan çöplerle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Antalya Caddesi üzerinde biriken çöplerin önünde açıklama yapan Başkan Sözen, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan bir kararla Manavgat'ın caddelerine gelirleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından el koyduğunu söyledi.

Altyapısı biten caddelerin rant uğruna Antalya Büyükşehir Belediyesine geçtiğini savunan Sözen, şu açıklamalarda bulundu:

"Manavgat Belediyesine bile sormaksızın, Antalya Büyükşehir Belediyesi 10 dakikalık bir komisyon kararıyla Meclisten bu kararı geçirmiştir. Bugüne kadar Manavgat Belediyesi hizmette asla zafiyet göstermemiştir. Özellikle en başarılı olduğumuz birim temizlik işleridir. İki gündür yanlış bilgilerle esnafımızı, vatandaşımızı el ilanları ile yanıltmaya çalışıyorlar. Manavgat caddelerinin tüm gelirlerini alınmıştır. Burada Manavgat halkı cezalandırılıyor. Bir caddenin gelirini gelirini alıyorsan, o caddenin peyzaj düzenlemesi, temizliği, aydınlatması, güvenliği, zabıta hizmetlerini de yasa olarak vermek zorundasın."

Sözen, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun ilgili maddesine göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine katı atık yönetim planı tebliğ etmesi, aktarma ve ayrıştırma merkezlerini de göstermesi gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen kararın henüz vali tarafından onaylanmadığını ve kendilerine tebliğ edilmediğini de belirten Sözen, "Ama buraya apar topar geldiler. Olmaması gereken şeyler yaşandı. Manavgat halkının zarar görmesini istemediğim için çöpleri toplatıyorum" dedi.

Başkan Şükrü Sözen'in açıklamasının ardından Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri çöpleri kaldırmaya başladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber