Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 12 Eylül 2014 - 13:04 Yorum: 0

Manavgat Şelalesi'ne Sinop'tan rakip

Sinop'un Erfelek ilçesinde 28 irili ufaklı şelaleden meydana gelen ve bu yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiği Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Manavgat Şelalesi'nden sonra en çok ziyaret edilen yer oldu.

Manavgat Şelalesi'ne Sinop'tan rakip

Erfelek ilçesinde 28 irili ufaklı şelaleden meydana gelen Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Manavgat Şelalesi'nden sonra maksimum ziyaret edilen yer oldu.

İlçeye bağlı Tatlıca Mahallesi Gürleyik mevkisinde bulunan 28 irili ufaklı şelaleden meydana gelen Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Türkiye'nin sayılı güzellikleri içerisinde yer alıyor.

İlçe merkezine 14 kilometre uzaklıktaki bir vadi içerisinde yer alan şelaleler, yürüyüş ve tırmanış parkurlarıyla ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor. Doğal sit endüstrisi ilan edilen şelaleler, nebati güzelliği ve seyir zenginliğiyle turizm açısından mühim bir potansiyel oluşturuyor.

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erfelek Tatlıca Şelaleleri'ne alakanın her geçen gün arttığını söyledi.

Şelalelerin 15 sene evvela turizme kazandırıldığını anımsatan Tosun, Erfelek Tatlıca Şelaleleri'ni bu sene takribî 150 bin insanın ziyaret ettiğini söyledi.

Gelecek sene bu rakamın üzerine çıkmayı hedeflediklerini ifade eden Tosun, 'Sinop'ta, Tarihi Sinop Cezaevi'nden sonra ziyaret edilen ikinci yer bulunan Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Türkiye'de de Antalya Manavgat Şelalesi'nden sonra alaka gösterilen ikinci yer' dedi.

Tosun, 2 kilometrelik bir vadi içerisinde 28 irili ufaklı şelalenin geri arda sıralanmasıyla oluşan Tatlıca Şelaleleri'nin dünyada benzerinin bulunmadığını belirterek, şelalelerin turizm açısından ciddi bir potansiyel barındırdığını kaydetti.

'Dünyanın herhangi bir yerinde bu çeşit şelaleler zinciri yok'

Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek de şelalelere giden yoldaki oldukça çok sorunun giderildiğini dile getirerek, bir takım eksikliklerin ise yeni sezona kadar tamamlanacağını anlattı.

Gerekli tanıtımlarla bölgeye dünyanın dört bir sebebi ile turist akını olacağına inandıklarını anlatım eden Şimşek, şunları kaydetti:

'Erfelek Tatlıca Şelaleleri, kanyon içerisinde bulunduğu için birinden diğerine tırmanarak coşku sağlayan bir yolculuğu misafirlerimize tattıran eşsiz bir mekan. Tabi bu kanyon, sıhhatli herkesin rahatlıkla tırmanabileceği bir güzergahı ziyaretçilerimize sunuyor. Yaklaşık 2 saatlik bir süre diliminde buradaki turumuzu rahatlıkla tamamlayabiliyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde bu çeşit şelaleler zinciri yok.' 

Şimşek, alanda turistlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için lüzumlu çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber