Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 15:08 Yorum: 0

Manavgat'ın asbestli içme suyu şebekesi yenileniyor

Manavgat'ta 7 milyon avroya mal olacak proje ile ilçedeki kanalizasyon ve içme suyu şebekesi Avrupa Birliği standartlarına göre değiştiriliyor

Manavgat'ın asbestli içme suyu şebekesi yenileniyor

ANTALYA (AA) - Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), Manavgat'ın mevcut kanalizasyon ve içme suyu şebekesini yeniliyor.

Avrupa Birliği fonları ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli proje, 7 milyon avroya mal olacak. Proje ile Manavgat'ın mevcut kanalizasyon sisteminin 67 kilometresi ve 21 kilometrelik asbestli çimento su dağıtım şebekesi yenilenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla başlatılan "Manavgat Kanalizasyon ve İçme Suyu Şebekesi Yapım İşi" ile ilgili ASAT konferans salonunda başlangıç toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, yüzde 85'i Avrupa Birliği fonları, yüzde 6'sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı ve yüzde 9'u ASAT tarafından finanse edilerek yapımı planlanan, yaklaşık 130 bin kişiye hizmet edecek projeyle ilgili bilgilendirme yapıldı. 

- Asbestli hat değişecek

ASAT Genel Müdür Yardımcısı Osman Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, yapımına başlanan proje ile Manavgat'taki mevcut 200 kilometrelik kanalizasyon sisteminin eskiyen 67 kilometresinin yenileneceğini söyledi.

Mevcut 450 kilometrelik içme suyu şebekesinde yer alan 21 kilometrelik asbestli çimento su dağıtım hattının da değiştirileceğini belirten Yıldız, "Manavgat halkına Avrupa Birliği standartlarında su ve atık su yönetimi hizmetleri vereceğiz. Bu sayede halk sağlığını tehdit eden unsurlar asgari düzeye indirilerek kesintisiz ve sağlıklı su hizmeti sağlayacağız" dedi.

- 1 yılda 55 milyonluk kanalizasyon yatırımı yapılacak

Büyükşehir Yasası'nın ASAT Genel Müdürlüğüne büyük sorumluluk getirdiğine değinen Yıldız, şunları kaydetti:

"Yasayla 19 ilçede hem su kalitesinde hem çevre şartlarında Avrupa Birliği hizmet standartlarını getirmek üzere çalışma başlattık. Antalya ve ilçelerine bir yılda 55 milyon liralık kanalizasyon yatırımı yapacağız. 'Manavgat Kanalizasyon ve İçme Suyu Şebekesi Yapım İşi'ni süresinden önce bitirmeye çalışacağız. Söz veriyoruz."

Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığı Müdürü Özlem Esengin, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcisi Arif Karbak ve proje sorumluları katıldı.

Toplam 7 milyon 51 bin 742 avro tutarındaki proje için yüzde 85 oranında Avrupa Birliği hibe fonları kullanılacak. Geriye kalan yatırım ise ulusal kaynaklardan karşılanacak. Projenin, 2017 yılının ortalarında bitmesi planlanıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber