Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Eylül 2017 - 11:28 Yorum: 0

Manavgat’ta bisikletli yaşam başlıyor

Manavgat Belediyesi'nin Manavgat Belediyesi Bisiklet Kiralama Sistemi (MANBİS) projesi 27 Eylül 2017 Çarşamba günü hizmete giriyor.

Manavgat’ta bisikletli yaşam başlıyor

Manavgat Belediyesi'nin Manavgat Belediyesi Bisiklet Kiralama Sistemi (MANBİS) projesi 27 Eylül 2017 Çarşamba günü hizmete giriyor.

Manavgat Belediyesi'nin kent halkına sporu sevdirmek, trafiği rahatlatmak ve sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla hayata geçireceği MANBİS projesi, 27 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek tören ile hizmete sunulacak.

Başkan Sözen inceledi

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in de bisiklet kullanacağı açılışa, özellikle bisiklet tutkunlarının, gençlerin ve Manavgat halkının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Başkan Şükrü Sözen, MANBİS projesinin eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla açılış öncesinde bisiklet duraklarını inceleyip, sistemde kullanılacak bisikletleri denedi.

7 durak hazırlandı

7 durak ve 60 bisiklet ile Manavgat halkının hizmetine sunulacak olan projede, bisiklet istasyonlarınım yerleri Side, Sorgun, Titreyengöl, Boğaz Otel, Zindan Kalesi, Cumhuriyet Meydanı ve Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olarak belirlendi. Kiralama işlemleri, istasyonlarda yer alan kamera sistemleri ile donatılmış kiosklardan gerçekleştirilecek.

Kiralama yapılacak

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte herkes kredi kartı ya da MANBİS üyelik kartıyla istasyonlardan bisikletlerini alıp kullanabilecek. MANBİS bisikletlerinin ücretleri Manavgat Belediyesi Eylül ayı belediye meclis toplantısında belirlenen ücret üzerinden tarife edilecek. Bisiklet kiralamak isteyen vatandaşlar, sabah 07.00 ile gece 00.00 arasında belirlenen duraklardan bisikletlerini kiralayabilecek.

Üyelik kartı Belediyeden alınacak

MANBİS'ten yararlanmak isteyen vatandaşlar Manavgat Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne başvuru yaparak üyelik kartı alabilecek. Üye kartına sahip olanlara günde 2 saat ücretsiz bisiklet kiralama imkanının verileceği açıklandı. Sosyal Belediyecilik ilkesiyle kent halkına hizmet sunan Manavgat Belediyesi'nin MANBİS projesi, vatandaşların daha sağlıklı bir ulaşım hizmeti almasını sağlamış olacak. Sağlıklı yaşam ve spora teşvik amaçlı olarak geliştirilen proje, gençler arasında şimdide heyecan yarattı.

Başkan Sözen açılışa davet etti

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kente renklilik kazandıracak olan uygulamanın Manavgat halkının ihtiyaçları arasında olduğunu söyledi. Bisikleti kent içi ulaşım sisteminin bir parçası haline getirmek istediklerini belirten Başkan Sözen, "Manavgat halkımızın spor yapması ve daha güvenli ulaşım yapmasına katkı sağlayacak olan MANBİS uygulamamızı 27 Eylül'de hayata geçireceğiz. Tüm bisiklet severleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağımız açılış törenine bekliyoruz. Gelin bisikletleri birlikte kullanalım" dedi.

Manavgat’ta bisikletli yaşam başlıyor

Manavgat’ta bisikletli yaşam başlıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber