Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Ekim 2016 - 11:13 Yorum: 0

Manevi mimarımızın türbesi yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin manevi mimarlarından olan Seyyid Burhaneddin Hz.'nin türbesi için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Manevi mimarımızın türbesi yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin manevi mimarlarından olan Seyyid Burhaneddin Hz.'nin türbesi için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Türbede restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak. Ayrıca türbe içindeki sandukaların örtüsü ve başlıklar KAYMEK tarafından yenilenecek. Yapılan çalışmaları yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik, "Muhterem Zat'ın huzurgahına gereken özenin gösterilmesi hepimizin boynunun borcu" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi'nde üç koldan çalışma başlatıldı. Bir taraftan çevre düzenlemesi yapılırken diğer taraftan da restorasyon çalışmaları ve türbe içindeki örtülerle ilgili çalışmalar yapılıyor. Türbe içinde yer alan sanduka örtüleri ve başlıkların yenilenmesi işini KAYMEK üstlendi. Seyyid Burhanedin Türbesi'nde yapılan çalışmalarla yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik, KAYMEK'in Sümer Tesislerinde yeni sanduka örtülerinin yapılışını takip etti. Maraş işi ile işlenen sanduka örtülerinin son durumunu yerinde gören İkbal Çelik, çalışmalara bizzat katılarak işleme de yaptı.

KAYMEK hocaları ve kursiyerleri tarafından yenilenen Seyyid Burhaneddin Hz.'nin sanduka örtüsüne Maraş işi ile "La İlahe İllallah" ve Şuara Suresi'nin 88 ve 89'uncu ayetleri işleniyor. KAYMEK'te ayrıca türbede bulunan üç sandukanın örtüsü ile dört şehidin mezar örtüsü de yeniden yapılıyor.

"HUZURGAHA GEREKEN ÖZENİ GÖSTERİYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik, Mevlana Hazretlerinin hocası olan Seyyid Burhaneddin Hazretleri'nin şehrimizin manevi büyüklerinden olduğunu belirterek, "Seyyid Burhaneddin Hazretleri'nin türbesi şehrimizin ve ülkemizin en çok ziyaret edilen türbelerinden birisi. Muhterem Zat'ın huzurgahına gereken özenin gösterilmesi bizlerin boynunun borcu. Türbenin restorasyonu, çevre düzenlemesi ve örtülerinin yenilenmesi için yoğun bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR

Seyyid Burhaneddin Türbesi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları da hızla devam ediyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında taş kaplı olan ve yalıtımlarla yıpranan çatı kurşun kaplanacak. Ayrıca çörtenler yenilenecek ve dış kısımda yüzey sularının bina temeline girmemesi için yalıtım ve drenaj yapılacak. İç kısımda ise çimento esaslı olan ve yapıya uygun olmayan sıvalar kaldırılarak horasan harç ve sıvalar kullanılacak. Bu çalışmalar sırasında sıva altında kalan kalem işleri de ortaya çıkarılacak. Konservasyon işleminin de gerçekleştirileceği restorasyon çalışmaları sırasında yapının tüm elektrik ve yerden ısıtma sistemi de yenilenecek. Bu çalışmalarla tarihi esere uygun bir aydınlatma ortaya çıkacak.

Manevi mimarımızın türbesi yenileniyor

Manevi mimarımızın türbesi yenileniyor

Manevi mimarımızın türbesi yenileniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber