Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 10:13 Yorum: 0

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi

Meclisin mart ayı toplantısında, mülkiyeti Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan arsanın satışı ile elde edilecek gelirin belediyeler arasında pay edilmesi konusundaki önerge tartışma konusu oldu

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi

MANİSA (AA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, mülkiyeti Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan alanın satışı ile elde edilecek gelirin belediyeler arasında pay edilmesi konusundaki önerge tartışma konusu oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin mart ayı olağan toplantısı, belediye başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. 

Başkanlıktan gelen önergeler ile komisyonlardan gelen raporların ele alındığı toplantıda, Manisa Belediyesi'nin büyükşehir olmasının ardından yeni kurulan Yunusemre ilçesi sınırlarında kalan Saruhan Otel yakınlarındaki büyükşehir belediyesine ait arsanın satılması ve elde edilecek gelirin yüzde 45'inin büyükşehir belediyesine ve kalan yüzde 55'inin de ilçe belediyelerine pay edilmesine ilişkin önerge tartışma konusu oldu. 

AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, önergedeki gelir paylaşımına grup olarak karşı olduklarını belirterek, satışı yapılacak arsanın Yunusemre Belediyesi sınırları içinde bulunması nedeniyle büyükşehir ve Yunusemre yüzde 20 pay alması, kalan yüzde 60’lık kısmın ise diğer ilçe belediyelerine eşit şekilde pay edilmesi gerektiğini savundu. 

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ise arsanın ticari alan olarak önemli ölçüde değer kazandığını ve bu alanın satışı yönündeki önergenin, geldiği şekliyle kabul edilmesi görüşünde olduklarını söyledi. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün de Yunusemre Belediyesi’nin yüzde 20’lik bir pay alması için diğer belediyelerden farklı bir özelliğinin bulunmadığını dile getirerek, önergeyi geldiği şekliyle oylamaya sundu. 

Yapılan oylamada önerge, oy çokluğuyla kabul edildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber