Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Mart 2015 - 21:18 Yorum: 0

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki arbede

Gerginlik ve arbede nedeniyle ertelenen Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı ikinci toplantısı, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki arbede

MANİSA (AA) - Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 17 Mart'ta yapılması planlanan ancak gerginlik ve arbede nedeniyle ertelenen mart ayı ikinci toplantısı, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Meclis salonu girişinde çok sayıda polis tedbir aldı. Salona girişler kimlik kontrolünden sonra yapıldı. Meclis salonuna girmesine izin verilmeyen mahalle sakinleri ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığındaki toplantıda önceki toplantıda görüşülemeyen gündem maddeleri ele alındı.

Meclis toplantı salonu önüne gelerek güvenlik tedbirlerini inceleyen İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, tedbirin önleyici amaçlı olduğunu, salona giriş çıkışların belediye tarafından kontrol edildiğini belirterek, "Bir arbede veya gerginlik olduğu zaman biz müdahale ediyoruz. Bundan sonraki meclis toplantılarında umarım bu tür gerginlikler olmaz, biz de işimize gücümüze bakarız" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 17 Mart'ta yapılması planlanan mart ayı ikinci toplantısı öncesi, toplantıyı takip etmek isteyen bir vatandaşın MHP'li meclis üyeleri sıralarında bulunan su dolu pet şişeyi alması üzerine gerginlik yaşanmış, MHP’li meclis üyesi Hayriye Hızal Kaygısız, "vatandaşın aldığı su şişesini oturumun açılmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e atacağını" iddia etmişti. Kaygısız, bu ortamda toplantının yapılamayacağını ve ertelenmesi gerektiğini savunmuş, bunun üzerine MHP'li meclis üyeleri salondan çıkmıştı.

Salonda kalan CHP ve AK Partili belediye meclis üyeleri, yaklaşık 2 saat boyunca Ergün’ün salona gelmesini beklemiş, süre sonunda AK Parti Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan, başkan vekili sıfatıyla toplantıyı başlatmak istemişti.

Gürcan’ın bu girişimi salona dönen MHP'li meclis üyelerinin başkanlık kürsüsü önünde set oluşturmasıyla engellenmiş, bu sırada MHP'li ve AK Partili meclis üyeleri arasında kısa süreli arbede yaşanmıştı.

Meclis salonu boşaltıldıktan sonra MHP'li meclis üyeleriyle salona gelen Ergün ise güvenlik zafiyeti nedeniyle yapılamayan toplantıyı ertelediğini bildirmişti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber