Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2014 - 17:23 Yorum: 0

Manisa Canlı Hayvan Borsası'nda kurbanlık hazırlığı

Borsa Başkanı Özkasap, kurbanlık alım satımı için ayrılan tüm padokların dolduğunu söyledi

Manisa Canlı Hayvan Borsası'nda kurbanlık hazırlığı

MANİSA (AA) - Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, kurbanlık satışı yapılacak tüm padokların satıldığını belirtti.

Özkasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada Canlı Hayvan Borsası’nda bulunan 39 büyükbaş, 135 adet küçükbaş padokunun satıldığını, hayvan satıcılarının koşullarının bu yıl daha iyi olduğunu kaydetti.

Kurban bayramının son gününe kadar 3 bin büyükbaş hayvan ile 10 bin civarında küçükbaş hayvanın satışının yapılmasını beklediklerini belirten Özkasap, pazarın modern bir altyapıyla, sağlıklı ve hijyenik olarak hizmet verdiğini belirtti.

Borsaya büyükbaş hayvanların çoğunun geldiğini belirten Özkasap, "Bundan sonra yavaş yavaş küçükbaş hayvanlar da gelmeye başlayacak. Vatandaşlarımız kurbanlık alımı için borsayı gezerek incelemeye başladı. Hayvanları görüp fiyat alıyorlar" dedi.

Canlı hayvan borsasına ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden büyükbaş hayvan geldiğini ifade eden Özkasap, borsaya gelen tüm hayvanların veteriner kontrolünden geçtiğini sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber