Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 04 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Çelebi:

"Ülkenin ihtiyacına göre yeni bölüm açacağız. Kervan yolda düzülür mantığı ile derme çatma binalarda fakülte açma düşüncesinde değilim"

Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Çelebi:

MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, eğitimde kaliteye önem verdiklerini, ülke ihtiyacına göre gerekirse yeni bölümler açacaklarını bildirdi. 

Çelebi, Manisa CBÜ Muradiye Yerleşkesi'ndeki Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikten sonra yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. 

Celal Bayar Üniversitesi’nin isminin başına Manisa’yı getirdiklerini belirten Rektör Çelebi, üniversitenin 39 birim ile eğitim ve öğretime devam ettiğini, 2015 yılı bütçesinin 209 milyon 244 bin lira olduğunu, bunun da yüzde 9'luk kısmının yatırım için ayrıldığını ifade etti.

Çelebi, üniversiteyi uluslararası düzeyde tanınır hale gelmesi için 4 ülkeden 5 üniversite ile Erasmus anlaşması imzaladıklarını, eğitimde kaliteyi yükseltip yabancı öğrenci sayısını artırmak için proje çalışması yaptıklarını kaydetti. 

 - "Ülke ihtiyacına göre bölüm açacağız"

Akademik personeli Muradiye Yerleşkesi'nde toplamayı planladıklarını kaydeden Prof.Dr. Çelebi, şunları söyledi: 

"Benim bu göreve geldikten sonraki önceliğim üniversitenin hemen başarı kaydetmesi, öğrenci sayısını arttırmak, fakülte sayısını arttırmak değil. Verdiğimiz eğitimin kalitesi ile takip edilen ve istenilen bir üniversite olmak. Bana iletişim fakültesi kurulmasına yönelik olarak soru yönelttiler. Türkiye’de başka yerlerde varken, burada iletişim fakültesi kurmaya gerek var mı? Yok. Hukuk fakültesi varken, kurmaya gerek var mı? Yok. Biz gerçekçi düşünmek zorundayız. Prestij bakımından doğru olabilir. İnsan kaynakların değerlendirilmesi açısından yeni yüksekokulların, fakültelerin açılmasına gerek var mıdır ben bunu sormak zorundayım. Manisa değil Türkiye ölçeğinde bunu düşünmek zorundayım. Biz yüksekokul açacaksak ihtiyaç varsa açmalıyız. Ülkenin işgücü ihtiyacı duyduğu alanlarda açmalıyız. Açmak için açmamalıyız. Diplomalı işsizler yetiştiriyoruz sonra. İhtiyaç duyulan meslek yüksekokulları açmalıyız. Kaliteli eğitim vermeliyiz ki, mezun olduktan sonra işe girebilsin. Kervan yolda düzülür mantığı ile derme çatma binalarda bu fakülteleri açma düşüncesinde değilim."

Rektör Çelebi, Teknopark çalışmalarına da hız verdiklerini önümüzdeki 3 aylık dönemde çalışmalarda büyük ilerleme olacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber