Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:04 Yorum: 0

Manisa protokolü Öğretmenler Günü’nü kutladı

Manisa'da vali, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

Manisa protokolü Öğretmenler Günü’nü kutladı

Manisa'da vali, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Manisa protokol üyeleri kutlama mesajları yayınladı. Öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleği olduğunu dile getiren Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik, sevgi, emek, sabır, fedakarlık ve hoşgörü ile yürütülebilecek bir görevdir. Anne ve babalarından sonra çocuklarımızın bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal ve toplumsal açıdan gelişimine ışık tutan üstün meziyetlere sahip kişiler de öğretmenlerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır" diyerek öğretmenlerimizin üstlendikleri görevin önemini vurgulamıştır. Daha mutlu ve huzurlu Türkiye için geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin düşünen, bilgi üreten, araştıran, teknolojiye ayak uyduran, Ülkesini, Bayrağını, milletini seven, kişilikli, geçmişini bilen, milli ve manevi değerleri özümseyen bireyler olmaları için üstün çaba gösteren öğretmenlerimize minnettarız. Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyor, geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, emekli öğretmenlerimizin de sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir emeklilik geçirmelerini diliyorum"

"Bir mum gibi binlerce insana ışık veriyorlar"

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise "Yaşamımızda ailemizden sonra bizleri yetiştiren ve geleceğe hazırlayan en önemli kişiler, şüphesiz öğretmenlerimizdir. Adeta bir mum gibi binlerce insana ışık veren öğretmenlerimiz, yılda sadece bir gün değil, her gün başımızın tacıdırlar. Günümüzde devletlerin gücünün, bilim insanlarının sayısı, bilim ve teknolojideki seviyeleriyle ölçüldüğünü düşünürsek, öğretmek gibi yüce bir görevin ifa edilmesi olan öğretmenlik mesleğinin önemi bir kez daha ortaya çıkar. İnsan yetiştirme sanatını icra eden öğretmenlerimiz ellerindeki işlenmemiş cevherleri, azimle, sabırla, sevgiyle birer şahesere dönüştürürler. Çünkü onlar bilirler ki, bu şaheserler geleceğin garantisi, aydınlık yarınların umududurlar" ifadelerini kullandı.

"Yılda bir kez değil, her gün sevgi ve saygı esastır"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. Öğretmenlerin yılda sadece bir gün değil her gün saygı ve sevgiyle anılması gerektiğini ifade eden Başkan Çelik, "Bizim inancımız, değerlerimiz, medeniyetimiz ve evrensel gerçekler bunu emrediyor. Bireyin ve toplumun geleceğini imar etmeye çalışan, insan yetiştirme sanatının sanatkârı öğretmenlere karşı saygıda kusur etmek geleceğimizi dinamitlemektir. Bir zamanlar aileler, çocuklarını öğretmene emanet ederdi. Öğretmen büyük bir saygı ve hürmetle karşılanırdı. Şimdilerde öğretmene şiddet uygulanır duruma gelindi. Geldiğimiz bu nokta son derece kaygı vericidir. Türkiye büyümekte, güçlenmekte ve zenginleşmektedir. Muasır medeniyetin üstüne çıkma hamlemize hızla yaklaşıyoruz. Ama bu hedefimizi bizi biz yapan değerlerden taviz vermeden gerçekleştirmek zorundayız ve bu nedenle öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Hamdolsun ki bilinçli ve şuurlu öğretmenlerimiz, bilim adamlarımız ve hocalarımız sayesinde bu gün Türkiye küllerinden yeniden doğuyor. İçeriden ve dışarıdan vurulmak istenen zincirleri bir, bir kırıyor. Muasır medeniyet üstü hedefine hızla ilerliyor. Bu duygu ve düşüncelerle toplumun ve geleceğin mimarı tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, selam ve saygılarımı sunarım" dedi.

Başkan Çerçi Öğretmenler Günü'nü kutladı

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Okumanın ve öğrenmenin bir emir telakki ettiğimiz inancımız İslam dininde öğretmene verilen yer de çok önemlidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, Bedir Savaşı'nda esir düşüp, parası olmayan ama okuma yazma bilen esirlere "On kişiye okuma yazma öğretme şartıyla" özgürlük vermiştir. İlmin İslam tarihindeki yeri çok büyüktür. Öğretmenlik mesleği de bu sebeple dinimizce kutsal bir meslek sayılmıştır. Türkiye'de yaptığı Harf Devrimi'yle önemli bir başarı elde eden ve bu sebeple "Başöğretmen" unvanı verilen Mustafa Kemal Atatürk dehasıyla örnek bir kişilik ve aldığı unvanı hak eden bir zat-ı muhteremdir. 24 Kasım 1928'de Atatürk'e "Başöğretmen" unvanının verilmesinin yıldönümü olarak idrak edilen Öğretmenler Günü'nün tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesini niyaz ederim. Çocuklarımızın, gençlerimizin hayata hazırlanmasında emeği olan tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü en içten dileklerimle kutlarım" dedi.

Başkan Şirin Öğretmenler Günü'nü kutladı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "başöğretmenlik" ünvanının verildiği günün yıldönümünü de kutlayan Başkan Şirin, "Bilginin her geçen gün daha değerli, ulaşılmasının zor ve pahalı olduğu, bilgiye sahip ve müspet kullanan toplumların daha hızlı ilerleyebildiği bilgi çağındayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğinin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin milli, manevi değerlerimiz doğrultusunda bilgi ve kültür düzeylerini, böylelikle de hayatlarını şekillendirenler de öğretmenlerimizdir. Millet olarak, dünyadaki yerimizi güçlendirmenin ve yukarılara taşımanın yolu eğitimle mümkün olacaktır. Öğretmenlerimizin, maneviyatı güçlü, sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilen, geleceğe güvenle bakan; iyi, ahlaklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan iyi nesiller yetiştirmede ortaya koydukları çaba her türlü takdire şayan olduğu gibi; Türkiye Cumhuriyeti'nin dört bir yanında, zor koşullarında dahi yeni nesilleri yetiştirme görevini inançla, umutla, azimle ve fedakarca yerine getiren öğretmenlerimizin bu kutsal görevini geleceğe dair inançlarıyla sevgiyle yerine getirdiğine şüphemiz yok. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "başöğretmenlik" unvanının verildiği günün yıldönümünde, yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, saygıdeğer öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü'nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte gururlu, mutlu, huzur dolu yıllar diliyorum. Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi de bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum"

"Vefamızı göstermeliyiz"

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, toplumun mimarı, fedakar öğretmenlerin anlamlı gününü kutladı. Başkan Kayda, "Milletlerin var olma mücadelesinde eğitim en önemli etkendir. Günümüz çağdaş dünyasında en büyük ordu ilim irfan ordusudur. Cehaletle, geri kalmışlıkla mücadele etmeyen milletler, başka milletlerin egemenliğine girerler. 93 yılık genç Türkiye Cumhuriyeti'nin başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk "ün, Salihli'mizi ziyaretinde; " Savaş meydanlarında gösterdiğimiz kahramanlıkların yanı sıra, ilim irfan mücadelesine millet olarak başlamalıyız. Asıl zafer o zaman kazanılacaktır " dediği akıllardan çıkarılmamalıdır. Öğretmenlerimiz, bu mücadelede en önde yer alır. Onların, yavrularımız üzerindeki haklarını ne yapsak ödeyemeyiz" dedi.

"Genç nüfusu ülke hizmetine sunacak kişiler öğretmenlerdir"

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ise mesajında şu ifadelere yer verdi: "Öğretmenler çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarlarıdır. Öğretmenlerimiz her şeyin en iyisini en güzelini hak etmektedir. Bu günün yöneticileri olarak ne yaparsak yapalım, sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkaracak ve ülke hizmetine sunacak kişiler öğretmenlerdir. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutluyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu gün aramızda bulunmayan öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum"

Eğitimciler emanete sahip çıkıyor

Öğretmenler günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, "Biz öğretmenlerimize sadece bilgiyi değil, o bilgiyle canlanıp yeşerecek en saf, en temiz çocuk dimağlarımızı; aklımızı, kalbimizi de emanet etmekteyiz. Sesimizi, sözümüzü, yönümüzü onlarda ve onlarla buluruz" dedi.

Manisa protokolü Öğretmenler Günü’nü kutladı

Manisa protokolü Öğretmenler Günü’nü kutladı

Manisa protokolü Öğretmenler Günü’nü kutladı

Manisa protokolü Öğretmenler Günü’nü kutladı

Manisa protokolü Öğretmenler Günü’nü kutladı

Manisa protokolü Öğretmenler Günü’nü kutladı

Manisa protokolü Öğretmenler Günü’nü kutladı

Manisa protokolü Öğretmenler Günü’nü kutladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber