Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 21 Eylül 2017 - 13:48 Yorum: 0

Manisa’da 5 yeni ambulans hizmete girdi

Manisa'da il genelinde hizmet verecek 5 yeni ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi.

Manisa’da 5 yeni ambulans hizmete girdi

Manisa'da il genelinde hizmet verecek 5 yeni ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi.

Manisa'da il genelinde 5 yeni ambulans görev yapacak. Sağlık Bakanlığı tarafından Manisa'ya gönderilen 5 yeni ambulansla birlikte Manisa il genelinde diğer kamu ve özel kuruluşlarla birlikte ambulans sayısı 86'ya yükseldi. Manisa'da görev yapacak 5 yeni ambulans düzenlenen törenle şoförlerine teslim edildi. Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde düzenlenen törende konuşan Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Bayrakçı, "İstasyon ve ambulans sayılarımızda bundan 15 yıl öncesiyle karşılanmayacak oranda sayısal artışlar sağlandı. Bu sayısal artışların yanında ambulanslarımızın bu artışların sürdürülebilirliği ile birlikte şu an için 4.4 olan yaş ortalaması bugün katılacak olan 5 ambulansla birlikte 4'e düşmüş olacak. Bundan sonraki süreçte de bunların yaş ortalamalarını düşürmeyi planlıyoruz. Bu yıl ki hedefler Sağlık Bakanlığımızın vatandaşlarımıza olduğu kadar sağlık personeline de verdiği önemi göstermesi bakımından son derece anlamlıdır. Acil sağlık hizmetlerinde kara ambulanslarının yanı sıra hava ve deniz ambulansları da kullanılmaktadır. İlimizde de hava ambulanslarında helikopter ve uçak ambulansı kullanılarak vatandaşlarımızın nakilleri sağlanmaktadır" dedi.

Bayrakçı'nın ardından konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise, "Bundan 15-20 öncesi bir ambulansın gelip hastayı alması oradan hastaneye götürmesi çok zor işti. Başhekimi tanıyorsan, hastanede çalışan bir tanıdığınız varsa onun vesilesiyle yardımcı olunuyordu. Ama bugün hamdolsun AK Parti iktidarı döneminde il genelinde 90'a yakın ambulans sayımıza ulaştık. Kara ambulansı uçak ambulansına kadar hizmet veriliyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından düzenlenen törenle ambulanslar şoförlerine teslim edilirken, törene katılan protokol de ambulansları inceledi.

Öte yandan Manisa'da 2002 yılında 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde vaka sayısı 6 bin 461'den 2016 yılında 103 bin 972'ye yükseldiği açıklandı. 2017 yılı ilk 8 aydaki vaka sayısı 75 bin 249 olduğu öğrenildi. Manisa'da 2016 yılında helikopterle 25, uçakla 1 hasta nakli yapılırken, 2017 yılının ilk 8 ayı içerisinde helikopter ambulans ile 9, uçak ambulansla 3 hasta nakli gerçekleştirildi. Kar paletli ambulanslarla da 28 hastaya hizmet verildiği belirtildi.

Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Bayrakçı, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ve sağlık personeli katıldı.

Manisa’da 5 yeni ambulans hizmete girdi

Manisa’da 5 yeni ambulans hizmete girdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber