Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Mayıs 2016 - 15:43 Yorum: 0

Manisa’da ’Aile İçi Şiddetle Mücadele’ Çalıştayı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu oluşturulması için Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ başkanlığında...

Manisa’da ’Aile İçi Şiddetle Mücadele’ Çalıştayı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu oluşturulması için Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ başkanlığında Saruhan Otel'de "Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi İl Eylem Planı Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden sorumlu Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ başkanlığında yapılan, sekretaryası Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından yürütülen çalıştaya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü AR-GE ve Proje Daire Başkanı Erhan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda Uzmanlar Burcu Atalay, Mert Altıntaş ve Gözde Keçeci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde kadın hizmetlerinden sorumlu il müdür yardımcısı, şiddet önleme ve izleme merkezi müdürü, kadın konukevi müdürü, il emniyet müdür yardımcısı, Manisa İl Jandarma Komutanlığı, İl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Turgutlu Belediyesi, Manisa Barosu, Zafer Kalkınma Ajansı, CBÜ Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulamaları Merkezi, Manisa İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı, Manisa Sanayi ve Ticaret Odası, Türk Kadınlar Birliği Manisa Şubesi ve Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanlığı temsilcileri katıldı.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümlerinin yerine getirilmesinde kurumlar arası koordinasyon görevi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Aile İçi Şiddet Projesi Koordinasyon görevinin yerel düzeyde etkin biçimde gerçekleştirilmesi amacıyla; 17 Mart 2016 tarih ve 29656 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri Hakkında Yönetmelik"in 8. maddesi ile "Şiddetle mücadele kapsamında sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesiyle uygulamadaki sorunların giderilmesini sağlamak üzere, vali veya görevlendireceği vali yardımcısının başkanlığında, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla " Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu oluşturulması kararı alındı. Bu kapsamda Manisa ile birlikte 26 ilde çalışma başlatıldı. Manisa'da aile içi şiddetle mücadele konusunda yapılabilecek düzenlemelerin ele alındığı 3 günlük çalıştay sonucunda; komisyonun 6 ayda bir toplanması ve Manisa ili genelinde aile içi şiddetle mücadele konusunda uygulamadaki sorunların görüşülerek önlenmesi amacı ile düzenlemeler yapılması kararı alındı.

Manisa’da ’Aile İçi Şiddetle Mücadele’ Çalıştayı

Manisa’da ’Aile İçi Şiddetle Mücadele’ Çalıştayı

Manisa’da ’Aile İçi Şiddetle Mücadele’ Çalıştayı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber