Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Temmuz 2014 - 15:23 Yorum: 0

Manisa'da çiftçi birliklerin borcu 18 milyonu aştı

MANİSA (AA) - Manisa'da  faaliyet gösteren çiftçi koruma birliklerinin toplam borcunun 18 milyon lirayı aştığı bildirildi. Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Alaşehir, Kula, Turgutlu, Selendi,...

Manisa'da çiftçi birliklerin borcu 18 milyonu aştı

MANİSA (AA) - Manisa'da  faaliyet gösteren çiftçi koruma birliklerinin toplam borcunun 18 milyon lirayı aştığı bildirildi. 

Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Alaşehir, Kula, Turgutlu, Selendi, Ahmetli, Akhisar, Yunus Emre, Şehzadeler'deki birliklik başkanları Salihli’de bir araya gelerek biriken borçlar için ne yapacaklarını tartıştı. 

Salihli Çiftçi Malları Koruma Başkanı Gürol Ersoy en büyük sıkıntının geriye dönük borçlar ve alacaklar olduğunu belirterek, "Burada bulunan tüm başkanlar borçlardan yana sıkıntılı. Bu borçların başında geriye dönük SGK borçları ve alacakları geliyor. Salihli Çiftçi Malları Koruma Birlik Başkanlığı’nın 2 milyon liraya yakın borcu var. Manisa'nın toplam borcu ise 18 milyon liranın üzerinde" dedi. 

Çiftçi borçlarının ödenmesi için çalışma yapılması gerektiğini ancak para toplayamadıklarını söyleyen Saruhanlı Çiftçi Malları Koruma Birlik Başkanı Hasan Nalçakan ise "Devletin borçlara el atması gerekmektedir. Biz hizmet için buradayız. Ancak borçlar sebebiyle elimiz kolumuz bağlı durumda. Başkanlar olarak birer batık gemiyiz. Bu geminin su üstüne çıkması için Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi’ni(ÇKS) bizim vermemiz gerekmektedir. Eğer Çiftçi Malları Koruma olarak ÇKS belgesini biz verirsek, tahsilat sıkıntımızı ortadan kaldırırız. aksi taktirde bu borçlar bitmez" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber