Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Nisan 2014 - 15:18 Yorum: 0

Manisa'da doludan zarar gören üzüm bağları

Saruhanlı Kaymakamı Kanyılmaz: "Tespitlere göre, Halitpaşa mahallesinde 500’ü bağ, 200’ü buğday ekili olmak üzere toplam 700 dekar alanda hasar var. Buğdayda yüzde 20-30, bağda ise yüzde 30-80 oranı arasında hasar tespit edildi"

Manisa'da doludan zarar gören üzüm bağları

MANİSA (AA) - Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespiti çalışmalarında Halitpaşa mahallesinde 500’ü bağ, 200’ü buğday ekili olmak üzere toplam 700 dekar alanda hasar belirlendiğini bildirerek, "Buğdayda yüzde 20-30, bağda ise yüzde 30-80 oranı arasında hasar tespit edildi" dedi.

Kanyılmaz, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ile birlikte Halitpaşa mahallesinde doludan etkilenen arazileri inceledi. 

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kanyılmaz, doludan zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, yağışından özellikle Halitpaşa mahallesindeki arazilerde hasar görüldüğünü bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespiti çalışmalarını tamamladığını belirten Kanyılmaz, şöyle konuştu:

"Tespitlere göre, Halitpaşa mahallesinde 500’ü bağ, 200’ü buğday ekili olmak üzere toplam 700 dekar alanda hasar var. Buğdayda yüzde 20-30, bağda ise yüzde 30-80 oranı arasında hasar tespit edildi. Doludan etkilenen çiftçi sayısı ise 65 olarak belirlendi. Doludan zarar gören ürünler arasında sigortalı olanlar ve olmayanlar var. Sigortalı olan ürünlerin zararı bir şekilde karşılanır. Diğerlerinde ise zararın karşılanması devletin takdirindedir. Üreticilerin banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi talepleri var. Bizler de bunu üst makamlara bildireceğiz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber