Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Eylül 2016 - 10:28 Yorum: 0

Manisa’da Gaziler Günü töreni

Manisa'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Manisa’da Gaziler Günü töreni

Manisa'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Manisa Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı'nın önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çelenk sunma törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ilçe kaymakamları, askeri erkan, gaziler, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Törende çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, 15 Temmuz'a vurgu yaptı. Türkiye'nin iç ve dış hainlerin tehdidi altında olduğunu söyleyen Tarım, "15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan, millet ve cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü TSK'nın gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir" dedi. İç ve dış terör örgütlerinin ve vatan hainlerinin aynı amaca hizmet ettiğine dikkat çeken Başkan Tarım, "Bu hainlerin hedefleri ülkede karışıklık çıkartmak Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş, zayıf bir ülke haline getirmek ve dolaysıyla küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr'in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bilinmelidir ki su uyur düşman uyumaz. Bütün bunlara karşı Türk milleti hürriyetini ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiştir. Türk milleti azmi iradesi ve kudretiyle bu hainlere her zaman diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, polis, koruyucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz, ne bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Gaziler Günü münasebetiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra protokol üyeleri gazilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Manisa’da Gaziler Günü töreni

Manisa’da Gaziler Günü töreni

Manisa’da Gaziler Günü töreni

Manisa’da Gaziler Günü töreni

Manisa’da Gaziler Günü töreni

Manisa’da Gaziler Günü töreni

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber