Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ağustos 2016 - 16:08 Yorum: 0

Manisa’da hızlı tren hazırlığı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Ankara-İzmir arasındaki 824 kilometrelik mesafeyi 14 saatten 3 saat 30 dakikaya indirecek olan Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir...

Manisa’da hızlı tren hazırlığı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Ankara-İzmir arasındaki 824 kilometrelik mesafeyi 14 saatten 3 saat 30 dakikaya indirecek olan Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi'nin Manisa bölümündeki güzergahıyla ilgili açıklama geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, konuyla ilgili TCDD Genel Müdürlüğü'nde toplantı düzenlediklerini ve konunun takipçisi olduklarını vurguladı.

Gündeme geldiği ilk günden itibaren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün güzergahının şehir içinden geçmemesi gerektiğini vurguladığı ve kurmaylarıyla birlikte alternatif güzergah belirlediği Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi ile ilgili Bakanlar Kurulu tarafından acil kamulaştırma kararı çıkarılması ve haberin medyada yer alması nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. Konuyla ilgili 18 Temmuz Pazartesi günü Karayolları Bölge Müdürü'nün de yer aldığı TCDD Genel Müdürlüğü'nde bir toplantı düzenlediklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, "Toplantıda acilen yapılması gereken Gediz Kavşağı ve yüksek hızlı trenin çevre yolu dışındaki hattan geçmesi konuları gündeme geldi" dedi.

Şehir içi TCDD'nin B Planı

Söz konusu toplantıda hızlı trenin yapılacağı istasyonun dahi konuşulduğunu aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Yalçınkaya, "İstasyonun Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne yakın yapılmasını, oradan inecek vatandaşların rahatlıkla oto terminale geçebilecekleri de toplantıda konuşuldu. Toplantıda TCDD tarafından bölgede yeni bir proje çizilip yeniden toplanılması gündeme geldi. Hatta toplantıda hazır bulunanların imzasıyla bu karar tutanak altına alındı. Buna rağmen kamulaştırma kararı çıkması üzerine bizzat TCDD Genel Müdürlüğü'nü arayarak bilgi aldım. Oradan bize "Hattın çevre yolu bölgesinden geçeceği, aksilik çıkması durumunda şehir içi için de planlamanın yapıldığı" şeklinde yanıt verildi" dedi.

"Takipçisiyiz"

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yüksek hızlı tren güzergahıyla ilgili en başından beri tutumlarının net olduğunun altını çizen Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün 2010 yılında bununla ilgili açıklamaları ve çalışmaları var. Yüksek hızlı tren güzergahının çevre yolundan geçmesi zorunludur. Biz Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuyu takip ediyoruz ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. Hazırlanacak projenin Gediz Kavşağı'na çözüm üretecek ve Hızlı Tren İstasyonu ile Otogarın birbirine entegre olacağı bir proje olmasını takip edeceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber