Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 26 Temmuz 2016 - 18:43 Yorum: 0

Manisa’da tutuklu kamu personeli sayısı 57 oldu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Manisa'daki tutuklu kamu personeli sayısı 57'ye yükseldi.

Manisa’da tutuklu kamu personeli sayısı 57 oldu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Manisa'daki tutuklu kamu personeli sayısı 57'ye yükseldi. Bin 421 kamu personelinin de görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

Manisa Valiliği FETÖ/PDY yapısıyla ilişkisi olduğu şüphesiyle haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan kamu görevlilerinin sayısını paylaştı. Yapılan açıklamaya göre Manisa'da toplamda şu ana kadar 17'si Müftülük, 2'si Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 149'u İl Emniyet Müdürlüğü, 15'i SGK İl Müdürlüğü, 25'i Vergi Dairesi Başkanlığı, 2'si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bin 12'si İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1'i Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 103'ü Celal Bayar Üniversitesi, 10'u Jandarma ve diğer Silahlı Kuvvetler Personeli, 5'i İçişleri Bakanlığı, 12'si Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2'si Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, 5'i Vergi Denetim Kurulu Manisa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı, 1'i Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 1'i Ticaret İl Müdürlüğü, 1'i Soma Tapu Müdürlüğü, 6'sı Soma Ege Linyit İşletmesi, 1'i Meteoroloji Müdürlüğü, 1'i Selendi Tapu Müdürlüğü, 3'ü Akhisar Belediye Başkanlığı, 2'si Orman İşletme Müdürlüğü, 1'i Selendi Adliye personeli, 11'i Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (sözleşme feshi), 3'ü Salihli Kaymakamlığı ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile SYDV (görevden uzaklaştırma ve sözleşme feshi) olmak üzere bin 391 kamu görevlisi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararıyla 30 hakim ve savcı hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda görevden uzaklaştırma tedbiri uygulandığı bildirildi.

Kamu görevlilerinden, devam etmekte olan adli soruşturmalar neticesinde şu anda 52 kamu görevlisinin gözaltında olduğu 32 kamu görevlisinin ise tutuklandığı belirtildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararıyla görevden uzaklaştırılan 30 yargı mensubundan da 25'inin tutuklandığı bilgisi de yapılan açıklamada paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca şu ana kadar Manisa genelinde 28 okul, 34 yurt, etüt merkezi ve muhtelif kurs, 19 dernek ve 1 sendikanın kapatıldığı 11 derneğin 2 ay süreyle faaliyetinin durdurulduğu, kamu personeli ve yakınlarına ait bin 111 pasaportun da iptal edildiği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber