Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
Sami Er
Yerel 24 Ağustos 2016 - 10:33 Yorum: 0

Manisa’da üzüm hasadı ve kurutma çalışmaları devam ediyor

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk Manisa'daki üzüm üreticileriyle bir araya gelerek üzüm hasat ve kurutma çalışmalarını...

Manisa’da üzüm hasadı ve kurutma çalışmaları devam ediyor

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk Manisa'daki üzüm üreticileriyle bir araya gelerek üzüm hasat ve kurutma çalışmalarını yerinde inceledi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konu uzmanları Ziraat Yüksek Mühendisi Osman Sarı, Ziraat Mühendisleri Köksal Aksu ve Serdar Mersinli'den oluşan teknik heyet ile birlikte bağları ve kurutma alanlarını gezen Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, üzüm hasadı ve kurutma işlemlerini yerinde inceledi. Öztürk, çiftçilerle de bir araya gelerek görüş ve düşüncelerini dinledi.

Dünyaca ünlü Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm hasadının başladığını ve toplanan üzümlerin sergilerde kurutulmaya bırakıldığını ifade eden İl Müdür Vekili Öztürk, "İlimizde Ağustos ayının ortalarında başlayan kurutma işlemi, Eylül ayının son haftasına kadar devam etmektedir. Üreticilerimizin kurutma işleminde mümkün olduğunca bandırma yöntemini tercih etmeleri gerekmektedir. Eğer püskürtme yöntemi uygulanacak ise bu durumda da daha önce ilaçlamada kullanılan alet ve ekipmanlardan kesinlikle uzak durulması gerekmektedir. Bağlarda teknik elemanlarımız tarafından yapılan kontroller sonucunda, ilaçlamanın gerekli olup olmadığı saptanmakta, gerekli ise zamanı doğru olarak tespit edilmekte ve üreticiler uyarılmaktadır. Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan SMS sistemi sayesinde, bu uyarılar üreticilerimizin cep telefonlarına kısa mesaj olarak gönderilmektedir. Bu sayede doğru zamanda, doğru ilaçla ve doğru dozda üreticilerin hastalık ve zararlılarla mücadele etmeleri amaçlanmaktadır" dedi.

Üzüm kuruturken üreticilerin dikkat etmesi gerektiği hususlara değinen Metin Öztürk, "Üreticilerimiz sergilerini asfalt kenarlarına kurmamalıdır. Bandırma çözeltisi hazırlanırken saf zeytinyağı kullanılmalı, çürük-küflü salkımlar ayrılmalı, temiz üzümle karıştırılmamalıdır. Üzümlerin iyi kuruması için sergiye serilen üzümler ince bir şekilde serilmelidir. Sergiden kalkan üzümler çuvallanırken eski, yırtık, yem ve gübre çuvalları kesinlikle kullanılmamalı temiz, sağlam çuvallar tercih edilmelidir" şeklinde konuştu.

Manisa'nın üzüm potansiyeli hakkında bilgiler de veren Metin Öztürk şunları söyledi:

"Bilindiği gibi Manisa Türkiye'de üzüm denildiğinde ilk akla gelen şehirdir. 2015 yılı verilerine göre ilimizde, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı 40.143 üretici ailemiz bağcılık yapmaktadır. 2015 yılında ilimiz genelinde 784 bin 300 dekar alanda 1 milyon 271 bin 393 ton üzüm üretimi gerçekleştirilmiştir. İlimiz bağ sahalarının büyük bir kısmını sultaniye çekirdeksiz üzüm çeşidi oluşturmaktadır. Ülkemiz çekirdeksiz kuru üzüm üretiminde ABD ile birlikte dünyada birinci sırada olup, buna rağmen en fazla kuru üzüm ihraç eden ülke konumundadır."

Sultaniye çekirdeksiz kuru üzümün gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında artık bir marka haline dönüştüğünün altını çizen Metin Öztürk, "Önümüzdeki yıllarda üzüm ihracatımızın daha da artması için çiftçilerimizin ürünlerini tekniğine uygun olarak yetiştirmelerini istiyoruz. Hasat ve kurutma çalışmalarında üreticilerimize kolaylıklar diliyor, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Manisa’da üzüm hasadı ve kurutma çalışmaları devam ediyor

Manisa’da üzüm hasadı ve kurutma çalışmaları devam ediyor

Manisa’da üzüm hasadı ve kurutma çalışmaları devam ediyor

Manisa’da üzüm hasadı ve kurutma çalışmaları devam ediyor

Manisa’da üzüm hasadı ve kurutma çalışmaları devam ediyor

Manisa’da üzüm hasadı ve kurutma çalışmaları devam ediyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber