Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

Manisa'da YGS heyecanı

MANİSA (AA) - Manisa'da, üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 29 bin 407 aday ter döktü.Kent genelinde131 binada toplam bin 728 salonda gerçekleştirilen...

Manisa'da YGS heyecanı

MANİSA (AA) - Manisa'da, üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 29 bin 407 aday ter döktü.

Kent genelinde131 binada toplam bin 728 salonda gerçekleştirilen sınav, saat 10.00'da başladı, 160 dakika sürdü.

Adaylar salonlara 2015-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanları kontrol edilerek alındı. Hiçbir eşyası emanete alınmayan adaylar salonlarda sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından dağıtıldı. Adayların sınava şeffaf pet şişe içinde su getirmesine izin verildi.

YGS'de öğrencilere Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu. 

Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmelerine, sınav sırasında tuvalete gitmek dahil sınav salonundan çıkmalarına izin verilmedi.

Çocukları sınavda ter döken aileler de sınav merkezlerinin çevresinde heyecanla onları bekledi. Bazı ailelerin adaylar için Kuran-ı Kerim okuyarak dualar ettiği gözlendi. 

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS)  başvurabilecek.  

ÖSYM Manisa Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev, il genelinde herhangi bir olumsuz gelişmenin yaşanmadığını ifade etti.

Manisa'nın 6 ilçesinde gerçekleştirilen sınavda 4 bin 683 gözetmenin görevlendirildiğini ifade eden Yurdusev, merkezde 32 engelli ile 29 hükümlü, ilçelerde ise 31 engelli ile 29 hükümlü adayın sınav heyecanı yaşadığını bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber