Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ağustos 2016 - 09:58 Yorum: 0

Manisa’da YHT hattının güzergahı belirlendi

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ İzmir-Manisa-Ankara hattında yapım çalışmaları devam eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile ilgili yol...

Manisa’da YHT hattının güzergahı belirlendi

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ İzmir-Manisa-Ankara hattında yapım çalışmaları devam eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile ilgili yol güzergahının belirlendiğini belirterek, "Yüksek hızlı tren hattı Manisa'da çevre yolunun kenarından geçecek. Otogarın olduğu yerde bir gar istasyonu olacak. Oradan İzmir'e intikal edecek. Aynı zamanda Menemen-Manisa, Manisa-Alaşehir banliyö hattı devam edecek. Projeyle ilgili yapım çalışmaları hızla devam ediyor. 2017 yılı sonuna kadar Ankara-Afyon hattı, 2019 yılı sonuna kadar da Afyon-Manisa-İzmir hattı tamamlanmış olacak hayırlı olsun" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Mustafa Kemal Atatürk'ün başlatmış olduğu Demir ağları Projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 yıl önce kurduğu AK Parti'nin çağın şartlarına göre geliştirerek devam ettirdiğini söyledi. Özdağ, "İzmir-Manisa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi devam ediyor. Ankara-Afyon hattının ihalesi yapılmıştı. Çalışmalar çok hızlı şekilde devam ediyor. Afyon-Uşak, Uşak-Manisa, Manisa-İzmir Hattı da belirlendi. Bu güzergah üzerinden Manisa'dan geçecek olan yüksek hızlı tren hattı çevre yolunun kenarından geçecek. Otogarın olduğu yerde bir gar istasyonu olacak. Oradan İzmir'e intikal edecek. Aynı zamanda Menemen-Manisa, Manisa-Alaşehir banliyö hattı devam edecek. Bu projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan, devrim niteliğinde büyük işler gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 26. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'na, yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti 27. Başbakanı ve Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Ahmet Arslan beye, TCDD Genel Müdürümüz İsa Apaydın ve Bölge Müdürümüz Selim Koçbay'a çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Manisa Ege'nin merkezi olacak"

"Bu projede birilerinin ifade ettiği gibi resmi gazetedeki kısmı kesinlikle banliyö hattı için geçerli. Yüksek Hızlı tren Manisa'nın dışından, çevre yolunun altından Otogarın olduğu yerden geçecek. Oradan da İzmir'e intikal edecek" diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti:

"Otogarın olduğu yerden Yüksek Hızlı Tren için bir tren garı yapılacak. Herkes bundan emin olsun. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık tüm ilgililere teşekkür ediyoruz. İzmir-Manisa-Ankara hattı ile 3 saatte Manisa'dan Ankara'ya ulaşacağız. 3,5 saatte de İzmir'den Ankara'ya ulaşmış olacağız. Bu zaman, yakıt ve nakit tasarrufu sağlayacak. Bu bir taraftan da kazaları önleme noktasında önemli bir katkı olurken yetişmiş insan kayıplarımızı durdurma noktasında büyük bir devrim. Daha önce Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir, Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı tren hatları çalışmaya başlamıştı. Şimdi Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı oluşuyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün başlatmış olduğu demir ağları, demir yolları hamlesini çağımızın ihtiyaçlarına uygun şekilde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmuş olduğu 15 yıllık AK Parti iktidarı dönemlerinde sağladık. O nedenle bu projelerin ve yatırımların hepsi birer devrimdir. Kalkınma hamlelerimizi ve Türkiye'yi teknolojiyle, bilgiyle tanıştırma hamlelerimize devam edeceğiz. İzmir-Manisa-Ankara ve İzmir-Manisa-İstanbul otobanı hamleleri de hızlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Bu otoban çalışmalarının da 2017 sonuna kadar 2018'de ise tamamı tamamlanmış olacak. Bir yandan Sabuncubeli Tüneli, bir diğer yandan Çandarlı-Kuzey Ege Limanı, bir diğer yandan da ilçelerimizi birbirine bağlayan yollar bunların hepsini 2018 yılı sonuna kadar tamamlamış olacağız. Manisa kalkınmanın, tarımın, sanayinin, eğitimin, ulaşımın ve iletişimin merkezi olmaya devam edecek."

Özdağ AK Parti'nin hedeflerini açıkladı

30 Mart 2019 seçimlerine kadar Manisa'nın işsizlik oranını yüzde 5'ten yüzde 3'e çekecekleri iddiasında da bulunan Özdağ, "Hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Başkanlık sistemine geçmek ama Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılırsa Manisa olarak Türkiye ortalamasının üzerinde oy alacağız. Allah kısmet ederse Genel seçimlerde de Manisa'da AK Parti'den 7 Milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz. Yüksek Hızlı Tren Projesi, Manisa Ankara, Manisa İstanbul Otoban yol çalışmaları ve tüm yatırımlarımız Manisa'ya hayırlı olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber