Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Eylül 2014 - 21:53 Yorum: 0

Manisa'daki orman yangını

Manisa Valisi Bektaş: "Yangında 60 ile 70 hektar ormanlık alan zarar gördü"

Manisa'daki orman yangını

MANİSA (AA) - Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Akhisar ilçesinde çıkan orman yangınında 60 ile 70 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi. 

Yangın nedeniyle tahliye edilen Hancılar Mahallesi'nde vatandaşlarla görüşen Bektaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgarın yangına müdahaleyi zorlaştırdığını, buna rağmen 7 saatlik çalışma sonucunda yangının söndürüldüğünü kaydetti. 

Yangının kaza geçiren otomobilin alev alması sonucu çıktığını ifade eden Bektaş, ciddi bir tehlike atlatıldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yangın bölgesinde bir köyümüzün mahallesi de vardı ve risk altındaydı. Ekiplerimiz, karadan ve havadan yapılan müdahale ile hem o mahallemizi kurtardılar hem de yangının ciddi boyutlara ulaşmasını engellediler. Hava da biraz normalleşti, rüzgar hızı da düştü, artık yangının büyüme ihtimali kalmadı. Soğutma çalışmaları sabaha kadar devam edecek. Yangından 60 ile 70 hektarlık alan zarar gördü. Yangından etkilenen alanın içinde zeytinlik de var. Orman yenilenecek, zeytinleri zarar gören vatandaşlarımıza da gerektiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız."

Bektaş, yangın bölgesinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan kriz masasını da ziyaret ederek, Bölge Müdür Yardımcısı Muhsin Köse ve Akhisar Kaymakamı Kaan Peker'den bilgi aldı. 

Bu arada bölgede yağmur yağmaya başladı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber