Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Ağustos 2014 - 20:43 Yorum: 0

Manisa'dan kısa kısa

Hava Sporları Tesisi'nde ekim ayında özel uçuşlar başlayacak

Manisa'dan kısa kısa

MANİSA (AA) - Manisa Havacılık Topluluğu Başkanı Arif Bakkaloğlu, Hava Sporları Tesisi'nde ekim ayında özel uçuşların başlayacağını açıkladı. 

Bakkaloğlu, yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olan Tekeliler Mahallesi'ndeki Hava Sporları Tesisi’nin ekim ayında müteahhit tarafından teslim edileceğini belirtti.

Yeni projelerle yollarına devam edeceklerini kaydeden Arif Bakkaloğlu, düşük ücretler karşılığında paramotor ile vatandaşlara yönelik özel uçuşların başlayacağını ifade etti. 

Uçmanın pahalı bir spor olmadığına dikkati çeken Bakkaloğlu, ikinci el uçuş malzemelerinin 2 bin liradan başlayan fiyatlarla temin edilebileceğini, yeni uçuş malzemelerinin ise yaklaşık 10 bin lira civarında olduğunu söyledi.

Tesislerde küçük gruplara uçuş eğitimi verileceğini de bildiren Arif Bakkaloğlu, "Gruplar 20 kişilik olabilir. Eğitim ücreti ise 800 lira olarak düşünülüyor" dedi. 

 

- Demirci'ye sosyal dinlenme ve piknik alanı

 

 Demirci Belediyesi tarafından Yağmur Mahallesi'ne yapılması planlanan Sosyal Dinleme ve Piknik Alanları Projesi için dere ıslah çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanı Selami Selçuk, yaklaşık 25 bin metrekarelik alana yapılması hedeflenen proje için dere ıslahı ve menfez yapma kararı aldıklarını belirterek, "Demirci’de vatandaşlarımızın şehir merkezinde gidebilecekleri sosyal bir alan yok. Bu nedenle yıllardır atıl vaziyette kalan bu alana futbol, voleybol sahaları, yürüyüş parkurları, çocuk parkları, havuzlar ve piknik alanlarının yer aldığı dev bir tesis kurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Selçuk, projelendirme çalışmasını kısa sürede tamamlayıp sosyal dinlenme ve piknik alanını hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı.

 

- Saruhanlı'da av sezonu açıldı

 

Saruhanlı ilçesinde 2014-2015 yılı avlanma sezonu açıldı.

Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Şevket Kurular, ilçedeki avlanma sezonunun 23 Ağustos itibarıyla başladığını duyurdu.

Kaçak avcılıkla mücadele yılı olan 2014'te bilinçli avcılar olarak kurallara uyduklarını ve duyarlı olduklarını kaydeden Kurular, "Avcılar, evraksız ve izinsiz avlanmaları sırasında yakalandıkları takdirde ceza kesilir, avcının tüfek ve tesisatı alınır. Bunlara dikkat edilmesi gerekir" diye konuştu.

Öte yandan, doğaya yeni keklik bırakıldığı için iki yerleşim yerinde av yasağı devam ediyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber