Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Kasım 2014 - 22:28 Yorum: 0

Manisa'dan kısa kısa

CHP Teşkilatı Sarıgöl'de milletvekili aday adaylarını tanıttı

Manisa'dan kısa kısa

MANİSA (AA) - CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, "2015 Seçimleri için Milletvekili aday adaylığı için ismi çok konuşulan 35 partilimiz var" diyerek sayının 60'ın üzerine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Kaplan, il ve ilçe teşkilat yöneticileri ile Sarıgöl Belediye Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda 2015 seçimleri için strateji belirlenirken, milletvekili için aday adayı olacaklar da partililere tanıtıldı.

İl başkanı Kaplan, 2015 yılındaki genel seçimlerde CHP'den Manisa milletvekilliği 35 kişinin aday adayı olduğunu ifade ederek, "Bu sayının resmi aday adaylık sürecinde 60 kişiye ulaşmasını tahmin etmekteyiz. Bizde sınırlama yok, isteyen herkes aday adayı olabilir. Bizde demokrasi var" dedi. 

- 17 ilçeye 17 iş makinesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) bünyesinde kullanılmak üzere satın aldığı 17 iş makinesinin tanıtımı şantiye alanında törenle yapıldı.

Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilk etapta 17 ilçede MASKİ bünyesinde hizmet verecek iş makinesi sayısının önümüzdeki süreçte arttırılacağını söyledi.

Manisa’ya en güzel hizmetleri sunmanın çabası içerisinde olacaklarını belirten Ergün, "Manisalılara büyükşehir geçiş sürecinin sancısını çok yansıtmadan büyük çalışmaların içerisinde olduk. Gece-gündüz demeden büyükşehir yapılanmamızı tamamlayıp, 1 milyon 360 bin nüfusa en iyi hizmeti vermenin hesabını yaptık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ergün ve beraberindeki heyet, iş makinelerini inceleyerek, üretici firma yetkililerinden bilgiler aldı. 

- Alaşehir’de ortak akıl toplantısı düzenlendi

Manisa’nın ihracattaki son durumunun görüşüldüğü ve sorunların masaya yatırılarak çözüm önerilerinin tartışıldığı ortak akıl toplantısı Alaşehir’de yapıldı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın önderliğinde yapılan toplantıya Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Bağcılık Araştırma Müdürü Akay Ünal, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, kamu kurum yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda ihracatçı katıldı. 

İhracatçıların dile getirdiği tüm hususları detaylı olarak değerlendiren Vali Bektaş, bir takım eksikliklerin olabileceğini fakat en kısa sürede bu eksiklikler üzerinde gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Alaşehir ve çevresinde yetiştirilen Sultani Üzüm'ün dünyada tek olduğunu savunan Vali Bektaş, "Bu konuda en önemli amacımız, yetiştirdiğimiz ürüne sahip çıkma ve kalıntısız ürün yetiştirmek olmalıdır. Bunun yanında ürün çeşitliliğine de önem vermeliyiz. Alaşehir Ovası tarımsal potansiyel açısından çok bereketli. Doğal koşulların imkan sağlaması ve üreticilerin de bu durumu avantaja çevirerek üretim yapması, ilçenin dolayısıyla ilin kalkınmasına olanak sağlıyor. Çiftçinin kaliteli ürün üretmesi, pazarlama sorununu da ortadan kaldırmış oluyor" ifadesini kullandı. 

Uyguladıkları biyoteknik mücadele, uzaktan algılama ve erken uyarı sistemleri ile çiftçilerin bilgi kirliliğinden kurtulduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ise "Manisa’da 25 bin ailen geçimini bağcılıkla sağlıyor. Bu ilimiz ekonomisi açısından çok ciddi bir rakam. Fakat ürünün üretilmesinden sonraki depolama kısmında bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Bakanlığımız bu konuda soğuk hava depolarını teşvik kapsamında değerlendirip yüzde 50 oranında hibe desteği sunuyor" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber