Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Kasım 2014 - 19:18 Yorum: 0

Manisa'dan kısa kısa

TEMA Vakfı Turgutlu temsilciliği tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla "Toğrağa Saygı" yürüyüşü düzenlendi

Manisa'dan kısa kısa

MANİSA (AA) - TEMA Vakfı Turgutlu temsilciliği tarafından Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla "Toğrağa Saygı" yürüyüşü düzenlendi.

TEMA Vakfı temsilcileri ve gönülleri tarafından düzenlenen yürüyüşe Turgutlulu minik öğrencilerde destek verdi.

Öğretmenlerinin gözetiminde Turgutlu Kaymakamlık binası önünde buluşan öğrenciler, bazı veli ve vatandaşlar, TEMA Turgutlu Temsilcisi Ayla Yönet'le birlikte 50.Yıl Anıtına kadar yürüdü.

Öğrenciler daha sonra güne dikkati çekmek için dans gösterisi sundu. 

 

- Kula Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı 

Kula Devlet Hastanesi yönetimi tarafından yangın anında tahliye ve yangın söndürme araçlarının kullanılması ile ilgili tatbikat yapıldı.

Tatbikatta, senaryo gereği yoğun bakım ünitesinde çıkan yangın nedeniyle alarma geçildi. Hastane yangın ekibinde bulunan personel tarafından yangına müdahale yapılırken, yatan hastaların tahliyesi yapıldı. Yoğun bakım ünitesinden tahliye edilerek bina dışına çıkarılan hastalar, ambulanslarla başka hastanelere nakledildi.

Hastanesi personeline yangın söndürme cihazlarının kullanılması ile ilgili de itfaiye tarafından uygulamalı eğitim verildi.

 

- Turgutlu Sivil Dayanışma Platformu (TUSİDAP) oluşturuldu

Turgutlu'da faaliyet gösteren 10 sivil toplum kuruluşu Turgutlu Sivil Dayanışma Platformu'nu (TUSİDAP) oluşturdu.

Turgutlu Öğretmenevi'nde yapılan basın toplantısında TUSİDAP’ın ilk yılında dönem sözcülüğünü Memur-Sen Turgutlu İlçe Temsilciliğinin üstlendiği bildirildi.

Dönem sözcüsü Hasan Tanrıkulu, TUSİDAP hakkında bilgi vererek, kuruluş amaçlarını "TUSİDAP Turgutlu’da bulunan dernek, vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarının, dünyadaki mazlum, mağdur halklara yardım etmek, ülkemizde ve bölgemizdeki mağdur ve muhtaçlara yardım etmek, seslerini duyurmak üzere, kampanya, seminer, sempozyum, panel, konser ve benzeri gibi etkinlikler düzenlemek, eğitici faaliyetler yapmak" şeklinde açıkladı. 

 

- Esnafa ilkyardım eğitimi

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine "İş Sağlığı ve Güvenliği" kapsamında ilk yardım ve kurtarma eğitimi verildi.

Oda hizmet binası Konferans Salonunda verilen eğitime, oda başkanı Aytekin Şadan ile oda üyesi esnaflar katıldı.

Sağlık memurlarınca verilen ilk yardım eğitiminde, ilk yardım bilgileri, hasta, yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, zehirlenme, hayvan ısırıklarında, boğulmalarda ilk yardım ile hasta yaralı taşıma teknikleri hakkında bilgi verildi.

Eğitim sonunda katılımcılar sertifika aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber