Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Aralık 2014 - 16:18 Yorum: 0

Manisa'dan kısa kısa

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Soma Belediyesine hibe edilen 200 bin lira değerindeki kamyon, Cengiz Topel Meydanında Soma halkına sergilendi

Manisa'dan kısa kısa

MANİSA (AA) - Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Soma Belediyesine  200 bin lira değerinde kamyon hibe edildi.

İlçede meydana gelen maden faciasının ardından Soma'ya böyle bir kamyonun hibe edildiğini belirten Belediye Başkanı Hasan Ergene, aracın belediye hizmetlerinde kullanılacağını belirtti.

Facia sonrasında kurtarma çalışmaları sırasında Türkiye Belediyeler Birliği üyesi uzak yakın tüm belediyelerin çok önemli destekleri olduğunu aktaran Ergene, şunları kaydetti:

"İstanbul, İzmir, Ankara Büyükşehir Belediyelerimiz, Akhisar, Kırkağaç Belediyelerimizin destekleri oldu. Bu katkılarının yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği başkanımız Kadir Topbaş'ın talimatı ve TBB encümeninin onayı ile Soma Belediyesine kamyon hibe edildi. Geçtiğimiz gün küçük bir tören ile kamyonu teslim aldık. Yapılan güzel bir iştir, büyük bir katkıdır."

-MHP Kırkağaç kongresini yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırkağaç İlçe kongresinde 78 üyeden 42'sinin oyunu alan Vedat Terdi, ilçe başkanlığına seçildi.

Kongreye MHP eski milletvekilleri Mustafa Enöz ve Ahmet Orhan ile ilçe başkanları ve partililer katıldı. Yapılan konuşmaların ardından yapılan 2 adayın yarıştığı seçimde oy kullanan 78 delegeden 42'sinin oyunu alan Vedat Terdi, başkan seçildi. 1 oy geçersiz sayıldığı kongerede diğer aday Mustafa Özer ise 35 oyu aldı.

- Soma SEAŞ’ta Bakım Yönetim Sistemi açıldı

Soma B Termik Santrali'nin ihalesi için son tekliflerinin alındığı gün Bakım Yönetim Sistemi'nin de açılışı yapıldı. 

Şirketin genel müdürü Nuri Şerifoğlu, yaptığı açıklamada, "Bu projeyi uzun zamandan beri bekliyordum. Her gittiğim termik santralde kurulmasını bekledim. Çok heveslendim. Soma'da kuruldu ancak verimini görmek yine nasip olmadı" diye konuştu. 

Tören, teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber