Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Aralık 2014 - 19:28 Yorum: 0

Manisa'dan kısa kısa

MANİSA (AA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) bünyesinde kullanılmak üzere satın alınan 52 aracın tanıtımı yapıldı. MASKİ için satın alınan 52...

Manisa'dan kısa kısa

MANİSA (AA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) bünyesinde kullanılmak üzere satın alınan 52 aracın tanıtımı yapıldı. 

MASKİ için satın alınan 52 araç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç'un katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle hizmete alındı. 

Ergün, törende yaptığı konuşmada, büyükşehir belediyesi olunmasıyla birlikte 17 ilçe ve 870 mahalleye hizmet sunmak zorunda olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi: 

"Manisa'daki 17 ilçe ve 870 mahallemize hizmetleri zamanında, eksiksiz ve kaliteli bir şekilde ulaştırmak için araç filosunun hızla tamamlanması gerektiğini biliyoruz. Yakın zamanda 17 ilçemize birer adet iş makinesi alımı gerçekleştirmiştik. Aldığımız araçların toplam maliyeti 2 milyon lira tutarındadır. MASKİ araçlarıyla birlikte bu tutar 3 milyon 108 bin liraya ulaşmaktadır. Manisa’mıza hizmet noktasında kullanılacağı için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

-Zihinsel engelliler, belediye için çiçek üretecek

Yunusemre Belediyesi, Yunusemre Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi arasında, zihinsel engelli öğrencilerin yetiştirdiği çiçeklerin yeşil alanlarda kullanılması amacıyla protokol imzalandı. 

Protokol kapsamında Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim alan orta ve ağır derecesindeki zihinsel engelli öğrencilerin okul bahçesindeki serada yetiştirdiği çiçekler, Yunusemre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından satın alınacak. 

-CBÜ'de 3. Geleneksel Kariyer Günleri

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 3. Geleneksel Kariyer Günleri, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi'nin katılımıyla başladı.

Manisa Valisi Bektaş, açılışta yaptığı konuşmada, kısıtlı imkanlarla hayata başlayan birisi olarak, inancını hiçbir zaman yitirmeden yoluna devam ettiğini dile getirdi. 

Öğrencilere sahip oldukları gücün ve imkanların karşılığını vermek için gayretle emek vermeleri tavsiyesinde bulunan Bektaş, şunları söyledi: 

"Ana fikri kaybetmeden, düşe kalka ama dosdoğru, samimi olarak, hesapsızca işinizi yaptığınızda mutlaka karşılığını alıyorsunuz. Yeter ki iyi niyetli olarak, fedakarca, gücünüzün ve imkanınızın karşılığını verin. Emeğinizi esirgemezseniz, güncel rüzgarların etkisinden kendinizi uzak tutabilirseniz, gelecekte mutlaka söz sahibi olursunuz." 

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Çelebi ise küreselleşen dünyada bilgi ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiğini, büyük bir rekabet ortamı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Bu nedenle öğrencilerimizi her bakımdan en iyi şekilde yetiştirmenin bilinci ve gayreti içinde olmalıyız. Ülke olarak israf ettiğimiz kaynakların başında insan gücü yer alıyor. Oysa çok genç bir nüfusa sahibiz. Fakat bu genç nüfusu tam olarak değerlendiriyor muyuz noktasında ciddi soru işaretleri var. İlköğretimden başlayarak, mesleklere yönlendiren bir eğitim anlayışını her bakımdan hayata geçirmemiz gerekiyor. Öğrenci üniversite tercihine sıra gelmeden çok önce mesleğini seçmiş olmalı. Kariye günleriyle öğrencilerimize bu fırsatı sunuyoruz." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber