Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 17:13 Yorum: 0

Manisa'dan kısa kısa

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi tarafından "iki fidanı birlikte büyütelim" projesi kapsamında doğan her bebek için bir fidan dikilecek

Manisa'dan kısa kısa

MANİSA (AA) - Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Korkut Kafesçiler, "İki fidanı birlikte büyütelim" projesi kapsamında doğan her bebek için bir fidan dikileceğini açıkladı.

Hastane toplantı salonunda yapılan proje tanıtım toplantısında konuşan Başhekim Kafesçiler, hastanede dünyaya gelen her bebek için bir fidan dikip sertifikalarını ailelerine teslim edeceklerini söyledi.

Amaçlarının dikilecek olan fidanlardan oluşacak ormanların gelecek nesillere miras olarak değil, emanet olarak bırakmak istediklerini anlatan Kafesçiler, "Hem yetişkin servisler, kadın doğum servisi, çocuk servisleri olarak Manisa’nın hizmetinde olduğumuz gibi bu proje ile Manisa’nın ağaçlandırılmasına katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Hastanede günde ortalama 8-10 arası doğumun gerçekleştiğini anımsatan Kafesçiler, projenin ilk günü olması nedeniyle 25 sertifikayı ailelere teslim ettiklerini, fidan ormanını Muradiye Kampüsü yakınlarındaki Sümbüller Mahallesi’nde oluşturduklarını, projenin bir bitiş tarihinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

- Manisa'da 140 bin dekarda organik tarım yapılıyor

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından hayata geçirilen Manisa İli Organik Tarım ve Organik Hayvancılık Stratejisi ve Eylem Planı Projesi’nin ilk toplantısı yapıldı. 

Toplantıda konuşan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa’da en çok üretilen organik tarım ürününün üzüm olduğunu, il genelinde farklı ürünlerle beraber toplam 140 bin dekar alanda organik tarımın yapıldığını bildirdi.

Manisa'da organik tarımla uğraşan kişi sayısının 2 bin 280 olduğunu belirten Çebi, "Geliştirdiğimiz bu proje ile birlikte ilimizdeki küçük bölgeler veya havzalar bazında ne tür bir ürün üreteceğiz ve bu ürünün eylem planı ne olacak ve bunun stratejisi nedir bunu ortaya koyacağız. Bu bölgelerde tarımsal ürünlerin haritasını ortaya koymuş olacağız" diye konuştu.

Organik tarım için önceki yıl çiftçilere 139 bin hektarlık alanda yaklaşık 4 milyon 300 bin liralık bir destek verdiklerini anlatan Çebi, bu yıl dekar başına 70 lira destek vereceklerini sözlerine ekledi.

- Manisa CBÜ 4. Kariyer Günleri başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 4. Kariyer Günleri açılış töreni Muradiye Yerleşkesindeki Mühendislik Fakültesi Bordo Salonda gerçekleştirildi.

Açılış konuşması yapan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, amaçlarının öğrencilerin eğitim hayatı boyunca öğrendiği bilgileri pratiğe taşımak, iletişim becerilerini arttırarak, meslekleri tanımalarına yardımcı olmak, kamu ve özel sektörün üst düzey yöneticileriyle öğrencileri bir araya getirerek birikim ve tecrübelerinden istifade etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber