Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Manisa'dan kısa kısa

Salihli'de "Okullar hayat olsun" projesi kapsamında 600 fıstık çamı fidanı öğrenciler tarafından dikildi

Manisa'dan kısa kısa

MANİSA (AA) - Salihli'de "Okullar hayat olsun" adlı proje kapsamında Orman İşletme Şefliği ve gönüllü velilerden temin edilen 600 fıstık çamı fidanı, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Kurumu öğrencileri tarafından toprakla buluşturuldu.

Okul bahçesindeki ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen fidan dikim çalışmasına taşımalı eğitimin yapıldığı Çelikli, Allahdiyen, Bahçecik, Gökköy, Çamurhamamı ve Karaağaç mahallelerinden gelen veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çocuklara küçük yaştan itibaren ağaç, orman ve doğa sevgisinin aşılanması gerektiğini söyleyen okul müdürü Şahin Turanlı, "Fidan dikim projesi öğrencilere çevre bilincini aşılaması açısından da çok yararlı. Bizler bugün bu fidanları dikmekle kalmayacağız, aynı zamanda bakımlarını da üstlenerek, çocuklara sorumluluk bilincini aşılayacağız" diye konuştu.

- Saruhanlı'da iş garantili meslek kursu

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında Saruhanlı ilçesinde iş garantili Metal Teknolojisi Alanı ve Kaynakçılık Kursu açıldı.

Kursun açılış töreninde konuşan Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, kursa katılan kursiyerlerin günlük 25 lira, aylık ise 600 lira ücret alacağını belirterek, "İstihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerden biri de mesleksizliktir. Türkiye’de vasıfsız işgücü fazlalığı olduğu görülmekte diğer yandan firmalarda kaliteli eleman sıkıntısı çekmektedir. Bu kapsamda iş gücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi başlattık. Bu kurs ile işsiz gençlerimize 6 ay süreli, 848 saat kurs verilecek. Eğitim sonunda kursiyerlere belge verilerek ilçedeki 2 ayrı işletmede işe yerleştirileceklerdir" diye konuştu. 

- Salihli'de askıda ekmek uygulaması

Salihli’de unlu mamuller işletmecisi Orhan Yıldız, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için elektronik tabela yöntemiyle askıda ekmek uygulaması başlattı.

Askıda ekmek uygulamasının Osmanlı döneminden kalan bir gelenek olduğunu belirten Yıldız, "Bu uygulamanın Türkiye’nin bir çok kentinde örneği bulunmaktadır. Hayırseverler ne kadar ekmek yardımı yapmak istiyorlarsa ücretini verip dijital ortamda herkesin görebileceği bir yerde askıda ekmek sayısını görebiliyorlar.  Ekmek alamayacak durumda olan vatandaşlarımız da buraya gelip ücret ödemeden ihtiyacı kadar ekmek alabiliyor. Bizler sadece insanların birbirlerini görmeden hayır yapmalarına aracılık ediyoruz" diye konuştu.

- Saruhanlı’da tiyatro kursu

Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Saruhanlı Belediyesi Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz’ın desteği ile tiyatro kursu başlatıldı.

Belediye Kültür Merkezi’nde, profesyonel eğitmen Tayfun Şengöz ve ekibi tarafından verilen kursa, 15 yaş üzeri 32 öğrenci katılıyor.

Kursun 176 saat süreceğini belirten Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sertan Demirel, "Buradaki amacımız gençlerimizi sanata yöneltmek ve boş vakitlerini değerlendirmek, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, insanların empati duygusunu geliştirmek temiz bir toplumun oluşmasındaki yükümlülüklerini yerine getirmelerini sağlamaktır" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber