Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 17:13 Yorum: 0

Manisalı otizmli çocukların başarısı

MANİSA (AA) - Manisa İl Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nün otizmli yüzme sporcuları Efe Zeybek ve Mustafa Çağrı, Türkiye Özel Sporcular 2. Bölge Yüzme Şampiyonası’nda derece elde...

Manisalı otizmli çocukların başarısı

MANİSA (AA) - Manisa İl Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nün otizmli yüzme sporcuları Efe Zeybek ve Mustafa Çağrı, Türkiye Özel Sporcular 2. Bölge Yüzme Şampiyonası’nda derece elde etti.

Antalya Alanya’da 3-5 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Özel Sporcular Yüzme Şampiyonası’nda Otizm kategorisinde 8-11 yaş grubu arasında 500 metre serbest yüzmede yarışan Efe Zeybek birinci gelerek Bölge Şampiyonu, Mustafa Çağrı ise 12-15 yaş grubu kategorisinde 50 metre sırt üstünde ikinci, 50 metre serbestte üçüncülüğü kazandı.

Şampiyonada derece alan sporculara düzenlenen törenle ödül verildi.

Çocukların ailelerinin katıldığı ödül töreninde konuşan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, çocukların şampiyonada önemli bir başarı elde ettiğine dikkat çekerek, “Elde ettikleri başarı bizi çok sevindirdi. Üç aylık bir çalışma sonucunda kazanılacak bir başarı kolay değil. Şampiyonada madalyalarını alarak bizleri gururlandırdılar. Şimdi bu çocuklarımız 24-26 Nisan tarihleri arasında yapılacak Türkiye Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası’na katılmasını bekliyoruz. Çocuklarımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ ise, şampiyonada derece elde eden otizmli çocukları tebrik ederek, çocukların bu başarı ile yetinmemelerini Türkiye’yi Dünya Paralimpik Olimpiyatlarında temsil etmelerini istedi.

Törende çocuklara birer eşofman hediye edildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber