Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 16 Aralık 2017 - 13:23 Yorum: 0

Manisalı sanayiciler ’yerli otomobil’de birleşti

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, "İddiamızı ve irademizi ortaya koyuyoruz. Türkiye'nin yerli otomobiline ev sahipliği...

Manisalı sanayiciler ’yerli otomobil’de birleşti

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, "İddiamızı ve irademizi ortaya koyuyoruz. Türkiye'nin yerli otomobiline ev sahipliği yapmak istiyoruz" dedi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından Gala ve Ödül Gecesi düzenlendi. İzmir'de bir otelde düzenlenen törende konuşan Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, yerli otomobilin üretimi için yeterli altyapılarının olduğunu ve Manisa OSB'de birçok firmanın otomobil parçası ürettiğini söyledi. Manisa OSB olarak yerli otomobilin üretimi için talip olduklarını açıklayan Türek, "Bizler otomotiv sektörünün bir ilin, ülkenin ekonomisine neler katabileceğini çok iyi biliyoruz. Özellikle Marmara Bölgesi bu sektördeki firmaların yatırımlarıyla otomotiv merkezine dönüştü. Bu başarıyı yakalayarak ülkemizin gücüne güç katan sektör temsilcisi olan tüm sanayici dostlarımızı tebrik ediyoruz, ama ayın şansın artık Ege Bölgesi'ne de verilmesini bekliyoruz. Şehrimizin ve bölgemizin ekonomik gelişimine ciddi ivme kazandıracak bu yatırımın Manisa'da olması bizim de en büyük dileğimiz. Sadece bizde üretin demekle bu işin olmayacağını da iyi biliyoruz. Aslında biz bugüne kadar çok konuşmadık. Çünkü biz zaten otomobil yapmaya başladık. En azından hayalini kurmaya başladık. Manisa'da sadece otomotiv sektörüne hizmet eden 50 firmamız var. Bölge firmalarımızın dörtte biri otomobil firmalarına parça üretiyor. Bir milyon metrekarelik uygun arazimiz var. Bu arazi adeta tek taş pırlanta, başka yerde yok. İnanç ve irademiz var. Markası ve özgür tasarımı yüksek teknolojisi ve yüksek mühendisliği ile kendi otomobile sahip olmanın hayalini gerçekleştirme yolunda yürekten inancımız var. İddiamızı ve irademizi ortaya koyuyoruz. Türkiye'nin yerli otomobiline ev sahipliği yapmak istiyoruz" dedi.

Törenin sonunda Manisa OSB'de faaliyet gösteren ve Türkiye'deki ilk 500 sanayi kuruluşu sıralamasında yer alan, ilk bin ihracatçı arasına giren ve Manisa OSB'de istihdam sağlayan ilk 20 firma arasına giren 40 sanayi kuruluşuna ödülleri verildi.

Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve Manisa OSB'de faaliyet gösteren sanayiciler katıldı.

Manisalı sanayiciler ’yerli otomobil’de birleşti

Manisalı sanayiciler ’yerli otomobil’de birleşti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber