Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:11 Yozgat’ta aranması olan 12 şahıs yakalandı13:11 Sümer: "Kesme çiçek denildiğinde Altınova akla gelecek"13:11 maNga grubunun solisti Ferman Akgül’ün tazminat davasına ret13:09 Antalya’da Hıdırlık Kulesi Seyir Terası projesi hızla ilerliyor13:08 Muş’ta etkili olan kar yağışı 102 köy yolunu ulaşıma kapattı13:08 Dursun Özbek: "Türk futbolunun geleceği önemliyse PFDK’nın alacağı kararlar...13:07 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olayl...13:07 Galatasaraylı futbolculara özel üretilen formaların çalınmasına ilişkin dav...13:06 Zeytinburnu’nda iş merkezinde yangın çıktı: Hamsterini almadan dışarı çıkma...13:04 Çanakkale İftarı’nda öğrenciler buluştu13:04 Denizlerde fırtına uyarısı13:03 Kütahyalı sanatçının 7 bine yakın çini deseni kitap haline getiriliyor13:03 Tayland’da define avcısı göçük altında kalarak öldü13:02 Sarmaşık ve kedirgen bitkisi, yara iyileştirme özelliği sayesinde patente k...13:00 Bakan Işıkhan: “Deprem sonrası 34 bine düşen Adıyaman’daki sigortalı kişi s...13:00 Dursun Özbek: "Galatasaray olarak bu gerginliği tırmandıracak bir söylem iç...13:00 Hendek MYO öğrencileri teknik gezi için Düzce’deydi12:57 Malazgirt’te traktör ile otomobil çarpıştı12:56 Munzur Üniversitesi reyhan fidanlarını vatandaşlara ücretsiz dağıtacak12:56 Terziler, tuhafiyeciler ve konfeksiyoncular iftarda bir araya geldi
Sami Er
Ekonomi 22 Ocak 2018 - 12:53 Yorum: 0

Manisalı tavuk yetiştiricileri sıkıntılarını anlattı

Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği, düzenlediği toplantıda sektördeki sıkıntıları dile getirerek, üretimi durdurma kararı alacakları mesajı verdi.

Manisalı tavuk yetiştiricileri sıkıntılarını anlattı

Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği, düzenlediği toplantıda sektördeki sıkıntıları dile getirerek, üretimi durdurma kararı alacakları mesajı verdi.

Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği, Akhisar'da düzenlediği basın toplantısında sektörde yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği hizmet binası önünde toplanan üyeler hükümete ve entegre tesislerine seslendi. Hükümetle görüşme talep ettiklerini söyleyen Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Hakkı Kırlı, yapılacak görüşmelerin sonuca ulaşmaması sonunda üretimi durdurma düşüncesi içerisinde olduklarını belirterek, "Ne entegrelerle ne devletten ne de kömürden hiçbir yerden yardım göremiyoruz. Bu yardımların bize yapılmasını buradan devlete ve entegrelere sesleniyoruz. Arkadaşlar ne olursa olsun hepimiz birlikte olalım birlikte yürüyelim ve bunun bir çaresini bulalım. Bakanlıklardan hepsine tek tek teklif gönderdik. Bize randevular çıktı, önümüzdeki hafta oraya gidip bu randevularla bakanımızdan ve milletvekillerimiz ile görüşme yapacağız. Entegreler bize daha yaklaşmazsa önümüzdeki günlerde biz Manisa Bölgesi Tavukçular Birliği olarak üretimi durdurma düşüncesi aldık ve kararımız kesindir" diye konuştu.

"Üretim yapamayacak duruma geldik"

Kırlı'nın ardından konuşan Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği üyesi Ali Rıza Şakrak, "Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği (MATYEB) olarak Manisa ilinde broiler tavuk popülasyonu bakımından yıllık 260 milyonu aşan üretimi bin 500'e yakın üreticisi ve 2 milyon metrekarelik üretim alanıyla adeta tavukçuluğun başkenti olan Manisa'yı temsil etmekteyiz. Broiler tavuk yetiştiricilerinin temel gider kalemlerine gelen büyük zamlar üreticileri zor duruma düşürmüş, neredeyse üretim yapamaz hale getirmiştir. 2018 yılı başı itibariyle elektriğe yüzde 10 işçiliğe, yüzde 15 kömüre ve çeltiğe yüzde 100 zam gelmiştir. Broiler tavuk üreticisi bu şartlar altında üretim yapamaz duruma düşmüş, bankaların ve entegrelerin oyuncağı haline gelmiştir. Entegrelerin ödeme dönemlerini ve üretim ücretlerini istedikleri gibi değiştirmeleri ve hükümetin temel girdilerde yaptığı orantısız zamlardan dolayı üreticimiz finansman sıkıntısı çekmekte ve bankalara mecbur hale gelmektedir" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına taleplerini sıralayan Şakrak, "Üretim girdilerine yapılan zamlar geri çekilmeli ya da makul hale getirilmelidir. Üreticiler, elektrik borcunu tıpkı diğer çiftçiler gibi üretim dönemlerine göre vadeli yapabilmelidir. Entegreler girdi maliyetlerini göz önünde bulundurarak yeni üretim fiyatları belirlemeli ve üreticilerin hak edişleri zamanında ödenmelidir. Bu haklı taleplerimizin karşılanması için bu hafta içinde hükümet nezdinde bakanlarımızla ve entegrelerin yöneticileriyle bir araya gelip sorunlarımıza çare bulmaya çalışacağız. Entegreler ve Ankara ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamazsa üretimi; maliyetleri karşılayamadığımız için üzülerek durdurmak zorunda kalacağımızın bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliğinin yaptığı basın açıklamasına İzmir Birlik Başkanı Dinçer Aktaş, Balıkesir Birlik Başkanı Mehmet Duran, yönetim kurulu üyeleri, Uşak Birlik Başkanı Necdet Özen, Çanakkale Birlik Başkanı Sezai Özer ve birlik yöneticileri katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber