Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Ağustos 2016 - 15:18 Yorum: 0

Manisa’nın 17 ilçesine İEF’de ziyaretçi akını

Bu yıl 85'inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu şehri olan Manisa 17 ilçesiyle ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Manisa’nın 17 ilçesine İEF’de ziyaretçi akını

Bu yıl 85'inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu şehri olan Manisa 17 ilçesiyle ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Manisa'yı Türkiye'ye ve dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için tarihi güzelliklerinin yanı sıra değişik lezzetlerinin de yer aldığı stantlar fuara gelenlerden tam not aldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi" Basın ve Halkla İlişkiler Dair Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, şehrin 17 ilçesinin tüm güzelliklerinin yer aldığını belirterek, Kula Evleri ve Yunus Emre-Tabduk Emre Türbeleri, Ahmetli'nin deve güreşleri, Salihli'nin Sart Harabeleri ve kaplıcaları, Selendi'nin ciriti ve kirazı, Turgutlu'nun üzümü ve kaplıcaları, Demirci ve Gördes'in el dokuması halıları, Saruhanlı ve Sarıgöl'ün üzümü, Akhisar'ın zeytini ve zeytin yağı, Alaşehir'in üzümü ve tarihi kiliseleri, Manisa'nın sembolü olan Mesir Macunu, Manisa Tarzanı, Ağlayan Kaya, Atatürk Kent Parkı, Edebiyat Sokağı, Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, tarihi camileri, külliye ve medreseleri gibi güzellikleri, Soma'nın linyit kömürü, maden şehitliği anıtı, Gölmarmara'nın sazan balığı, Kırkağaç'ın kavunu, Köprübaşı'nın çileği gibi Manisa ile özdeşleşen tüm tarihi, doğal ve kültürel özelliklerinin tanıtıldığını söyledi.

"Mutlaka Manisa'ya gidip görmeliyiz, diyorlar"

Gelen ziyaretçilerden çok olumlu tepkilerde aldıklarını anlatan Ustamehmetoğlu, "İnsanlar Manisa'da ne güzel yerler varmış, mutlaka gidip görmeliyiz. Burnumuzun ucunda nasıl görmemişiz" diyorlar. Demek ki çok iyi bir tanıtım olmuş ve en bu kadar iyi tanıtmamızı da sağlayan Sayın Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengüz Ergün'dür. Hepsi onun talimatlarıyla oldu" dedi.

Tarihi, turistik tüm bölgeler tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya da tarımda ve sanayide önde gelen iller olarak yer alan Manisa'nın turizm açısından da güçlenmesi gerektiğini ve buna yönelik tanıtımlar yaptıklarını söyledi. Yalçınkaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Turizm açısından özellikle üzerinde durduğumuz projeler var. Örneğin dünyada ilk defa Türkiye'den jeopark ağına katılan Kula'daki volkanik yanardağın tanıtımına yönelik çalışmalara başladık. Kent merkezinin kentsel sit olarak tanımlanan alan içerisinde bir Beypazarı, Safranbolu niteliğinde bulunan fakat tanıtım amacı tam olarak yerine getirilmemiş bir bölgemiz mevcuttu. Tamamen Türk mimarisine sahip olan bu alanda tanıtım yeterli değildi. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda 15'e yakın konut satın aldık ve büyük oranda restorasyonunu tamamladık. Birçok yapı üzerinde restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Bu yapıları hem pansiyon, otel hem restoran olarak kullanarak Kula'ya gelen turizmcileri Kula'da gezdirmeyi düşünüyoruz. Bununla birlikte kentimizde şehzadeler kenti olması sebebiyle tarihi yapılarımız mevcut. Özellikle Mimar Sinan'ın Ege Bölgesi'ndeki tek eseri olan Muradiye Camimiz var. Onu da burada tanıtıyoruz. Ayrıca ulu camiyi de restore ederek kentin turizmine kazandırmaya düşünüyoruz. Öncelikli hedefimiz sanayi ve tarımdaki gelişmişliği turizmde de kazanabilmek. Bunun için de 17 ilçemizde bütün tarihi, turistik bölümlerde çalışmalarımız devam ediyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber