Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Manolya ve palmiye ağaçları "emniyet"e alındı

Rize'de yeni emniyet müdürlüğü binası yapımına başlanan inşaat sahasında kalan 45 yıllık manolya ve 25 yıllık 6 palmiye ağacı, iki günlük çalışma sonucu sökülerek 3 kilometre uzaklıktaki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü içindeki "sevgi bahçesi"ne taşındı

Manolya ve palmiye ağaçları 'emniyet'e alındı

RİZE (AA) - Rize'de yapımına başlanan yeni emniyet müdürlüğü binasının inşaat sahasında kalan 45 yıllık manolya ve 25 yıllık 6 palmiye ağacı, iki günlük çalışma sonucu sökülerek 3 kilometre uzaklıktaki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü içindeki "sevgi bahçesi"ne taşındı

Merkeze bağlı Müftü Mahallesi'ndeki İl Özel İdaresi Müdürlüğüne ait binanın yıkılarak yerine yeni emniyet müdürlüğü binası yapılacak olması nedeniyle, önce söz konusu alandaki ağaçların kesimine karar verildi.

İnşaat alanında 45 yıldır bulunan manolya ağacı ile 25 yıllık 6 palmiyenin kesimine gönlü elvermeyen Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Belediyesi yetkilileri ile irtibata geçerek ağaçların sökülüp taşınması için yardım talep etti.

Rize Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen faaliyetler kapsamında iki günlük çalışmanın ardından bulundukları alanlardan sökülen ağaçlar, inşaat alanına 3 kilometre mesafedeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü içerisindeki "sevgi bahçesi"ne taşındı.

Ağaçların taşınması esnasında Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri yol güvenliğini sağlarken, ağaçların yüksekliği nedeniyle güzergahta bulunan üst geçitlerde zor anlar yaşandı. Söz konusu manolya ve palmiyeler, zorlu yolculuğun sonunda hazırlanan alana dikildi.

- "Ağaçları kurtarma çabasındayız

Rize Belediyesinde görev yapan ziraat mühendisi Cumali Kanoğlu, gazetecilere, uzun süredir bulundukları alanlara ihtişamlarıyla güzellik katan ağaçların kesilmesine emniyet mensuplarının gönüllerinin razı olmadığını, ağaçların taşınması için kendilerinden yardım istendiğini söyledi.

İki günlük bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Kanoğlu, "Ağaçları yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Belediye ekibi olarak taşınmaları ve yaşatılmaları için çok dikkatli bir çalışma yürüttük" dedi.

Kanoğlu, ağaçların naklin ardından dikildiğini vurgulayarak, "Ağaçları yaşatmak istiyoruz. Gönlümüz bulunduğu yerde yaşamlarını devam ettirmelerinden yanaydı ama inşaat nedeniyle başka alanlara taşımak zorunda kaldık. Ağaçlar ziyan edilmeden bulundukları yerde kalması en doğrusu ama mecburiyet olunca böyle çözümler düşünülüyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber