Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Aralık 2014 - 15:18 Yorum: 0

Manyas Gölü'nde balık ölümleri

Tarım alanlarının sulanmasında kullanılan su tahliye kanallarında balık ölümleri görülmesi üzerine inceleme başlatıldı

Manyas Gölü'nde balık ölümleri

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'deki Manyas Gölü'nde, tarım alanlarının sulanmasında kullanılan su tahliye kanallarında balık ölümleri görülmesi üzerine inceleme başlatıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Manyas'ın kırsal mahallelerinden Hamamlı'da bulunan ve kış aylarında yağmur sularını Manyas Gölü'ne taşıyan, yaz aylarında da tarım alanlarının sulanmasında kullanılan su tahliye kanallarında henüz belirlenemeyen bir nedenle balık ölümleri görüldü.

Su tahliye kanalının göle aktığı noktadan içerine kadarki yaklaşık 3 kilometre boyunca su yüzeyindeki balık ölümleri, özellikle bölgedeki balıkçıları tedirgin etti.

Mahalle sakinlerinden çiftçi Selim Çabuk, iki gün öncesine kadar burada hiç balık bulunmadığını ancak daha sonra buradan tesadüfen geçerken bu manzarayla karşılaştığını söyledi.

Balıkçılık yapan Sebahattin Ersin ise yıllardır balıkçılık yaptığını belirterek, "İlk kez Manyas Gölü'nden bu mevsimde balıkların gölden kaçıp, su kanallarına geldiğini görüyorum. Balıkların birçoğu ölürken önemli bölümü can çekişiyor. Acilen bu konuda gereken yapılsın istiyoruz. Balıklar niye gölden kaçsınlar, çok anormal bir durum yaşanıyor" diye konuştu.

Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem de balık ölümleriyle ilgili İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce bir ekip oluşturulduğunu ve inceleme başlatıldığını bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber