Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Mart 2015 - 09:43 Yorum: 0

Manyas, Mürvetler Deresi'nde su kirliliği

BALIKESİR (AA) - Manyas'ın kırsal mahallelerinden Boğazpınar'dan geçen Mürvetler deresinin yüzeyi köpükle kaplandı ve su kızıl bir renk aldı. Manyas Gölü'ne dökülen dere hakkında bilgi...

Manyas, Mürvetler Deresi'nde su kirliliği

BALIKESİR (AA) - Manyas'ın kırsal mahallelerinden Boğazpınar'dan geçen Mürvetler deresinin yüzeyi köpükle kaplandı ve su kızıl bir renk aldı.

 Manyas Gölü'ne dökülen dere hakkında bilgi veren Boğazpınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Kabadayı, ayı olayın Şubat'ta yaşandığını belirtti. Dere kirliliğinin henüz nedenini bilemediklerini ifade eden Kabadayı, şunları kaydetti:

"Büyük bir olasılıkla biz kirliliğin Merkez Şamlı Mahallesi yönünden geldiği kanısındayız. İçeriğini henüz bilmediğimiz neden kaynaklandığı belli olmayan bir köpük ve kızıl renkli bir görüntü ile karşı karşıyayız. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından numune alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı da gerekli önlemleri alıyor. Bizde mahallemizde bulunan camilerden anons yaptırarak vatandaşlarımızı uyarıda bulunuyoruz." 

Mahalle halkı ise, "Deremizi mahvediyorlar, hayvanımız buradan su içmek zorunda kalıyor, nasıl önlem alacağız. Özellikle Ballıkaya mevki dediğimiz şelaleden akan kızıl su ve köpük bu olayın önemini ortaya koyuyor. Evden çıkan malımız soluğu derede alıyor yine de hayvanlarımızı salmamaya özen gösteriyoruz. Bu kirliliğin nedeni araştırılsın bizler çok tedirgin oluyoruz" diye konuştular. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber