Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

Manyaslı nalbant yetiştirecek çırak bulamıyor

BALIKESİR (AA) - Kaybolmaya yüz tutan mesleklerden birisi olan nalbantlığın ilçede ki son temsilcisi Mustafa Meten, mesleği devam ettirecek çırak bulamıyor.Manyas’ın kırsal mahallelerinden...

Manyaslı nalbant yetiştirecek çırak bulamıyor

BALIKESİR (AA) - Kaybolmaya yüz tutan mesleklerden birisi olan nalbantlığın ilçede ki son temsilcisi Mustafa Meten, mesleği devam ettirecek çırak bulamıyor.

Manyas’ın kırsal mahallelerinden Çakırca'da ikamet eden ve yirmi yıldır nalbantlık mesleğini sürdüren Meten, mesleği yapacak çırak bulamadığı için şimdilik sadece oğlunu yetiştirmeye çalıştığını belirtti.

İlçede hayvan sayısının arttığını ancak buna karşın nalbantın bulunmadığını dile getiren Meten, "30'lu yaşlarımda kendimizin büyükbaş hayvanları vardı, nalbantlığa o zaman merak ettim ve yirmi yıldır bu işi yapıyorum. Şimdi nallama işi pek olmuyor, o nedenle ayak ve tırnak bakımı, yaralarının temizlenmesi, iyileştirilmesi gibi işleri yapıyorum. Artık yaşımız geçiyor, oğlum da benden bu işe merak sardı, şimdi yanımda götürüp mesleği ona öğretiyorum. Manyas'ta hayvan sayısı her geçen gün artıyor ne yazık ki ilçe de bu işi benden başka yapan yok, bölge de 10-15 kişi olsa ancak bu işlerin üstesinden gelir. Dışarıdan da çağırıyorlar, gidemiyorum ve bunun üzüntüsünü yaşıyorum" dedi.

ETİKETLER: Manyas , nalbant
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber