Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 02 Nisan 2015 - 17:08 Yorum: 0

Manyas'tan kısa kısa

Çeltik komisyonuna üretici üye seçimi yapıldı

Manyas'tan kısa kısa

BALIKESİR (AA) - Manyas'ta Çeltik Komisyonu'nda üç yıllık görev süresi sona eren üretici üye seçimi, İlçe Kaymakamı ve Komisyon Başkanı Mehmet Erdem başkanlığında toplanarak gerçekleştirildi.

Çeltik Komisyonu üretici temsilcisi Salim Ülkü'nün üç yıllık görev süresinin dolması üzerine komisyon delegesi 24 üreticinin katılımıyla üretici temsilcisi seçimi yapıldı. Erdem Biçer'in tek aday olduğu seçimde 23 oy kullanıldı.

Erdem, bu sezon 60 bin dekarın üzerinde çeltik ekimi yapılmasını beklediklerini belirterek, "Çeltik ekecek üreticilerimiz ekim yapacakları arazinin krokisi ile ziraat odasından alacakları çiftçilik yaptıklarına dair belge ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alacakları Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi ile 19 Haziran'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor" dedi.

Çeltik ekim başvurularının 30 Mart'ta başladığı belirtildi.

- Manyas Süt Birliği'nde alt yapı yatırımları

Manyas Süt Üreticileri Birliği, ilçeye bağlı mahallerde bulunan süt toplama merkezlerine toplam 300 bin TL'lik altyapı yatırımı yaptı.

Birlik Başkanı Erdoğan Kaya, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Eskiçatal, Çal, Çavuş, Dere, Hacıosman ve Kocagöl mahallerine toplam yatırım yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 300 bin liralık yatırımla, kış aylarında yaşanan elektrik kesintilerinde toplanan sütlerin zarar görmemesi için Eskiçatal Mahallesi'ne 2, Çal, Çavuş, Dere, Hacıosman ve Kocagöl mahallerine 22 kilovat ile 55 kilovat arasında değişen 7 jeneratör aldıklarını ifade eden Kaya, "Bunun yanı sıra Kocagöl süt toplama merkezine 5 tonluk, Hacıosman süt toplama merkezine 3 tonluk 3 soğutma tankı aldık" dedi.

 

  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber