Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 01 Mayıs 2021 - 16:18 Yorum: 0

Maradona’nın ölümünde şoke eden rapor: "Yetersiz tıbbı bakım aldı"

Arjantin'de efsanevi futbolcu Diego Armando Maradona'nın 25 Kasım 2020'de ölümüne yönelik Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sağlık...

Maradona’nın ölümünde şoke eden rapor: 'Yetersiz tıbbı bakım aldı'

Arjantin'de efsanevi futbolcu Diego Armando Maradona'nın 25 Kasım 2020'de ölümüne yönelik Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sağlık kurulu tarafından hazırlanan raporda, Maradona'nın yetersiz tıbbı bakım aldığı ve sağlık ekibinin uyguladığı tedavinin "eksik ve sorumsuzca" olduğu sonucuna varıldı.

Geçtiğimiz 25 Kasım'da geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybeden Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Armando Maradona'nın ölümünde ihmal olup olmadığına yönelik San Isidro Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada 20 uzman doktor tarafından rapor hazırlandı. 70 sayfalık raporda ölümünde kısa süre önce beyin ameliyatı geçiren Maradona'nın yatağında ölü bulunduğu andan en az 12 saat önce acı çekmeye başladığı, kendisi ile ilgilenen sağlık ekibinin yeterli derece tıbbi bakım uygulamadığı belirtildi. Maradona'nın uygun bir sağlık kuruluşunda yeterli tedavi ile "hayatta kalma şansının daha yüksek olacağı" sonucuna varıldığı ifade edildi.

"Doktorların uyguladığı tedavi eksik ve sorumsuzca"

Raporda, Maradona'nın beyin ameliyatı geçirdikten sonra "zihinsel yetilerini tam olarak kullanamadığını" gerekçesiyle nerede tedavi edileceğine karar vermesinin kendisine bırakılmaması gerektiği vurgulandı. Maradona'nın sağlık ekibinin uyguladığı tedavinin "eksik ve sorumsuzca" olduğu belirtilen raporda, Maradona'nın sağlık durumunun ihmal edildiğinin altı çizildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında Maradona'nın beyin cerrahı Leopoldo Luque, psikiyatrist Agustina Cosachov ve psikolog Carlos Diaz dahil 7 sağlık görevlisi çeşitli suçlamalarla karşı karşıya.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber