Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 19 Nisan 2014 - 15:48 Yorum: 0

Maratonda birinci olan sporcuya ağırlığınca zeytin

''3. İznik Ultra Maratonu''nda 130 kilometrelik parkuru 12 saat 54 dakikada geçen İngiliz atlet Marcus Scotney, birincilik ipini göğüsledi

Maratonda birinci olan sporcuya ağırlığınca zeytin

 BURSA (AA) - Bursa Valiliği ile İznik ve Orhangazi belediyelerinin desteğiyle bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "İznik Ultra Maratonu"nu, İngiliz atlet Marcus Scotney kazandı. Scotney'e ağırlığı kadar zeytin hediye edildi.

 İznik merkezden gece yarısı start alan maratona katılan 25 ülkeden 50 sporcu, sırasıyla Derbent, Süleymaniye, Müşküle, Narlıca, Sölöz, Örnekköy, Anaçayın, Ilıca, Boyalıca, Dikilitaş parkurlarını geçerek 130 kilometrelik parkuru, İznik'te tamamladı. 130 kilometrelik parkuru 12 saat 54 dakikada geçen İngiliz atlet Marcus Scotney, birincilik ipini göğüsledi. Yarışmada ikinciliği 13 saat 11 dakika ile Mahmut Yavuz, üçüncülüğü de 13 saat 53 dakika ile Makedon sporcu Zhikica Ivanovski elde etti. 

Dereceye girenlere ödüllerini, Bursa Valisi Yardımcısı Samet Ercoşkun ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın verdi. 

Bu arada, yarışa başlamadan önce 60 kilo olan Scotney'in, zorlu yarışın ardından 2 kilo verdiği görüldü. İngiliz atlete, ağırlığı kadar zeytin hediye edildi. 

İznik'te, 80 ve 42 kilometrelik maratonlarla devam eden etkinlik kapsamında, yarın da halk koşusu yapılacak. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber