Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 11 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Mardin 13.Yapı Denetimi İstişare Toplantısı

Mardin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nce Mardin 13.Yapı Denetimi İstişare Toplantısı yapıldı

Mardin 13.Yapı Denetimi İstişare Toplantısı

MARDİN (AA) - Mardin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nce Mardin 13.Yapı Denetimi İstişare Toplantısı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı temsilcileri, yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri, kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanlarının katıldığı toplantıda, Yapı Denetim Kanunu hakkında bilgi verildi.

 Toplantıda konuşan Mardin Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Mesut Ağrakçe, kanunun amacının can ve mal güvenliğini teminen, imar planına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun kaliteli yapı yapılması için proje ve yapı denetimini sağlamak ve yapı denetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemek olduğunu söyledi.

Bu nedenle belediye ve yapı denetim kuruluşlarının, Kanun ve Yönetmelikte açıkça belirtilen sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Ağrakçe, "Bu yaşanabilir ideal şehirlerin oluşmasında çok çok önem arz edecektir" dedi.

Yapı Denetimi ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürü Alaattin Demirat ise, özellikle belediyelerin Yapı Denetim Sistemi'nin  tarafları olan müteahhitler, yapı denetim kuruluşları,proje müellifleri,şantiye şefleri ve yapı sahipleriyle sık sık yapacağı bilgilendirme toplantıları ve denetimler, bu sistemin daha iyi uygulanmasını sağlayacağını belirtti.

Bu sistemin imar kirliliğinden arındırılmış yaşanılır yerleşim alanlarının oluşmasına yol açacağını belirten Demirat, "Bunun içinde, her belediyenin kendi bünyesinde denetim mekanizması oluşturarak İmar Kanunu ve diğer mevzuatlara uygun olarak plan-proje tasdiki yapması ve inşaatları denetlemesi, uygulama safhasında telafisi zor hataları engelleyecektir" dedi.

ETİKETLER:  Mardin , Yapı denetim
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber