Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Mart 2015 - 19:23 Yorum: 0

"Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu" tanıtım toplantısı

MARDİN (AA) - Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 49 dernek bileşeninden oluşan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunun tanıtım toplantısı yapıldı.Kızıltepe'da bir düğün salonunda gerçekleşen...

'Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu' tanıtım toplantısı

MARDİN (AA) - Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 49 dernek bileşeninden oluşan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunun tanıtım toplantısı yapıldı.

Kızıltepe'da bir düğün salonunda gerçekleşen toplantıya gelen misafirler Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice "hoş geldin" yazılı afişlerle karşılandı.

Programa katılan Trabzonspor yetkilileri Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter ve Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın’a Trabzonspor forması ve "sevgi ağacı" yazılı çam fidanı hediye etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Şerif Öter, Karadenizli sivil toplum kuruluşlarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Amaçlarının dayanışma ruhuyla STK’lar arası işbirliğini geliştirmek ve vatandaşlar arasında kardeşlik sevgi ve dayanışma bilincini geliştirmek olduğunu ifade eden Öter şöyle konuştu:

"Suriye’deki savaş nedeniyle göç edenlere ev sahipliği yaptık. Kobani’ye giderek akabinde imkanlarımız ölçüsünde yardımlarımızı gönderdik. 2014 yılında sınırlarımızı genişleterek Mardin ve ilçelerini kapsayacak şekilde sivil toplum alanında daha etkili hizmet için STK platformumuzdaki gönül bağlarımıza resmi bir düğüm atarak Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunu kurduk."

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve STK’lar adına bir konuşma yapan Ahmet Kürekçi ise Mardin’de olmaktan, Kızıltepe’de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Çözüm sürecine değinen Kürekçi, "Elbette çözüm süreci çok önemli ama bundan daha önemlisi bizim birbirimizi anlamamız. Bizim birbirimizi tanımamız lazım, ben istiyorum ki, Trabzon’daki insanlar gelip Mardin’i görsün, Mardin’in tarihi ile buluşsun. Midyat’a, Nusaybin’de, Kızıltepe’de buluşsun. Çünkü buraları çok güzel. İki gündür biz burda her gittiğimiz yerde ayrı bir güzellik görüyoruz" dedi.

Toplantıya "dünyanın en uzun adamı" unvanına sahip Sultan Kösem de katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber