Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 03 Nisan 2015 - 17:58 Yorum: 0

Mardin Valisi Koçak, Nusaybin’de

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Nusaybin'e yaptığı ziyarette eski ve yeni sınır kapılarında incelemelerde bulundu

Mardin Valisi Koçak, Nusaybin’de

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Nusaybin'e yaptığı ziyarette eski ve yeni sınır kapılarında incelemelerde bulundu.

Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve Mardin İl Jandarma Komutanı Alaattin Karsavuran ile birlikte Nusaybin’e geldi.

Hükümet Konağında Kaymakam Haluk Çakmak, Nusaybin İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Yavuz Köse, Nusaybin İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit tarafından karşılanan Koçak, kurum amirleriyle yaptığı toplantıda, Kaymakam Çakmak’tan ilçe hakkında brifing aldı.

Vali Koçak, beraberindeki heyetle eski ve yeni sınır kapılarına geçerek incelemelerde bulundu.

Koçak, hudut ve kapılar hakkında Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ile Nusaybin Gümrük Müdürü Celal Çimpolat’tan bilgi aldı.

Ziyaretlerin bitiminde açıklama gazetecilere açıklama yapan Koçak, 20 yıl aradan sonra ikinci kez Nusaybin’e geldiğini ve Nusaybin'i olması gerektiği yerde göremediğini ve Nusaybin'in daha ileri yerlerde olmayı hakkettiğini söyledi.

Koçak, bir tarafta ticaretin önünde uluslararası hukukun konusu olan engeller ve diğer bir tarafta da Suriye’nin getirdiği engellerin olduğunu belirtti.

Bu sorunların ortadan kalması ve Türkiye sınırları dışındaki olayların stabilize edilmesi halinde Nusaybin’in ticaretinin üst sevilere yükseleceğini ifade eden Vali Koçak, şöyle konuştu:

"Bu da burada yaşayan vatandaşlarımıza refah olarak dönmüş olacak. Bu refah sosyal kalkınmayı da tetiklemiş olacak. İkisini beraber gerçekleştirdiğimizde bugün karşılaştığımız birçok problemin çok kısa sürede çözüldüğünü görmüş olacağız. Ben 20 yıl aradan sonra Nusaybin’e geldiğimde bu düşünceleri taşıyorum. İnşallah her gelişimizde Nusaybin, biraz daha gelişmiş olacak."

Sınır kapısının kapalı olmasıyla ilgili bir soru üzerine Koçak, Nusaybin’e yeni yapılan sınır kapısını hem Suriye hem de Türkiye menfaatine olacak bir yatırım yapıldığını, çok ciddi paralar harcandığını ama şu an atıl durumda olduğunu ve bu sınır kapısının bir an önce açılmasını arzuladıklarını kaydetti.

Nusaybin’e yapılan ve çok ciddi bir yatırım olan yeni sınır kapısının tekrar açılması için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Koçak, "Hem Türkiye’nin ihracatı artsın, hem burada çalışan iş adamlarımızın gelirleri artsın. Ama maalesef karşı tarafta bir otorite boşluğu veya bu kapının çalışmasına deste olacak bir otorite olmadığı için burası atıl duruyor. Tekrar açılması için arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Açılmasını zaten devlet olarak istiyoruz. Çünkü onun için yaptık. Ama sürdürülebilir olması lazım. İncelemeleri yapıyoruz. Bizim dışımızda da olumlu gelişmeler olursa inşallah biran önce burası açılır" diye konuştu.

Vali Koçak ve beraberindekiler, incelemelerde bulunduktan sonra Nusaybin'den ayrıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber