Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Ekim 2016 - 17:24 Yorum: 0

Mardin’de ‘asit yağmuru’ tedirginliği

Musul üzerinden gelen zehirli gazların insan sağlığını tehdit ettiği ve asit yağmurlarına sebep olabileceği iddiası Mardinli vatandaşları tedirgin...

Mardin’de ‘asit yağmuru’ tedirginliği

Musul üzerinden gelen zehirli gazların insan sağlığını tehdit ettiği ve asit yağmurlarına sebep olabileceği iddiası Mardinli vatandaşları tedirgin etti.

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kentinin güneyinde bulunan Mişrak Kükürt Fabrikası'nın ateşe verilmesi nedeniyle Türkiye'ye gelen zehirli gazların insan sağlığını tehdit ettiği ve asit yağmurlarına neden olacağı iddiası Mardinli vatandaşları tedirgin etti. Vatandaşlardan Rıdvan Fidan, 1992 yılında Körfez Savaşı esnasında yine böyle bir tedirginlik yaşadıklarını belirterek, "Birkaç gündür DEAŞ'ın kükürt ve asit fabrikasını yaktığını duyduk. Toz bulutunun Mardin'e doğru geldiğini duyduk. Eğer bu toz bulutu buralara ulaşırsa ve yağmur yağarsa bir sıkıntı doğuracağını duyduk. Çocuklarımız sabah okula tedirginlikle gidiyor. Bizler yaşlı ve hastalar bu tedirginlikleri yaşıyoruz" dedi.

"Uzmanlar vatandaşları bilinçlendirmeli"

Mehmet Çelik adlı vatandaş ise DEAŞ'ın Ortadoğu'daki katliamlarından sonra vatandaşları yeni bir felaketle karşı karşıya bıraktığını belirterek, "Bugün kükürt fabrikasını yakması, ateşe vermesi, patlatması bir tehlikeyi kucağımıza attı. Toz bulutlarının kükürt toz bulutlarının Şırnak'a, Cizre'ye kadar geldiği ve bölgeye yayılacağı yönünde söylentiler var. Tabi yerel yönetimlerin yetkililerin bu konuda halkı uyarmalarını bekliyoruz. Uzmanlar tarafından halkın bilgilendirilmesi gerekiyor. Solunum yolları enfeksiyonuna, bir kansere yol açacağı söyleniyor. Bunun için bizi bir tehlike bekliyor, bu tehlikenin boyutları uzmanlar tarafından halka anlatılmalı" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber