Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 07 Mart 2015 - 18:53 Yorum: 0

Mardin'de "Dünya Kadın Yürüyüşü" etkinliği

MARDİN (AA) - Mardin'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle  "Dünya Kadın Yürüyüşü" etkinliği düzenlendi. Diyarbakır Kapı Mahallesi'nde 11 ülkeden çok sayıda kadın bir araya...

Mardin'de 'Dünya Kadın Yürüyüşü' etkinliği

MARDİN (AA) - Mardin'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle  "Dünya Kadın Yürüyüşü" etkinliği düzenlendi.

 Diyarbakır Kapı Mahallesi'nde 11 ülkeden çok sayıda kadın bir araya geldi.

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile Almanya, Sırbistan, Portekiz, Yunanistan, Fransa, İspanya, Afganistan, Arjantin, Lübnan, İngiltere ve Irak'tan kadınların da yer aldığı grup Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar, "kadın kırımına hayır" ve "tecavüz kültürüne hayır" sloganları attı. Yöresel kıyafet giyen kadınlar arbane çalarak, verilen konseri dinledi. Konser sonunda kadınlar, çok sayıda balonu havaya bıraktı.

Öte yandan güvenlik güçleri, yürüyüş öncesi Cumhuriyet Meydanı'nda Kobani'de IŞİD ile girilen çatışmalarda yaşamını yitiren kadınlara ait olduğu belirtilen fotoğrafları kaldırdı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber