Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 30 Mayıs 2017 - 11:28 Yorum: 0

Mardin’de esnaftan süpermarketlere karşı seferberlik

Mardin'in Kızıltepe ilçe esnafı, vatandaşların alışverişini küçük esnaftan yapmasını isteyerek, "Haydi sende esnafına sahip çık" kampanyası başlattı.

Mardin’de esnaftan süpermarketlere karşı seferberlik

Mardin'in Kızıltepe ilçe esnafı, vatandaşların alışverişini küçük esnaftan yapmasını isteyerek, "Haydi sende esnafına sahip çık" kampanyası başlattı. İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, süpermarketlerin "bakkal amcaları" yok ettiğini belirterek, bu değere sahip çıkılmasını istediklerini vurguladı.

Mardin'in 2016 yılı verilerine göre 241 bin 781 nüfusu bulunan Kızıltepe ilçesinde esnaf, süpermarketlere karşı seferberlik başlattı. Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası, vatandaşların yerel esnafa sahip çıkması için "Haydi sende esnafına sahip çık" kampanyası başlattı. Oda Başkanı Zeynetin Ayav, kampanyanın Türkiye'ye örnek olmasını istediklerini belirterek, "Uluslararası sanayiciler, küçük esnafı oldukça zor bir sürece soktu. Hem üretim hem de satış yapıyorlar. Biz sanayicilerin üretmesini, esnafın satmasını istiyoruz. Süpermarketler zincirleri küçük esnafımızı, "bakkal amcalarımızı', değerlerimizi yok ediyor" dedi.

Yerel esnafın parası olmayan vatandaşlara veresiye ürün verdiğini, vatandaşın işi oldu mu çocuğuna bile göz kulak olduğunu anlatan Ayav, "Sadece Kızıltepe'de odamıza kayıtlı 2 bin 400 üyemiz bulunmaktadır. Kızıltepe'de bir ilki gerçekleştirme çabasındayız. Bütün esnaflarımızın hak ve hukukunu korumak içi kolları sıvadık. Vatandaşlara çağrımız esnaflara ve değerlerine sahip çıkmalarıdır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber