Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Nisan 2015 - 16:58 Yorum: 0

Mardin'de GAP Eylem Planı tanıtım toplantısı

Vali Koçak: "(Çözüm süreci) Memleketimizin bütün enerjisini alan, gelişmesinin önünde önemli engeller oluşturan bir problemin çözümü için ciddi bir irade ortaya kondu"- GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil: "Bizim en büyük sıkıntımız imaj, inşal

Mardin'de GAP Eylem Planı tanıtım toplantısı

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, çözüm sürecine ilişkin "Memleketimizin  bütün enerjisini alan, gelişmesinin önünde önemli engeller oluşturan bir problemin çözümü için ciddi bir irade ortaya kondu" dedi.

 GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca Mardin Müftülüğünde düzenlenen "GAP Eylem Planı Tanıtımı" toplantısında konuşan Vali Koçak, 4 yıl içinde uygulanacak eylemlerin bölge için çok önemli olduğunu anlattı.

Vali Koçak, çözüm sürecine değinerek, bölgede büyük gibi görünen bazı problemlerin emek harcanarak kolaylıkla çözülebileceğini söyledi.

Vali Koçak, şöyle devam etti:

"Geriye bıraktığımız 30 yıl var. Memleketimizin bütün enerjisini alan, gelişmesinin önünde önemli engeller oluşturan bir problemin çözümü için ciddi bir irade ortaya kondu. Artık bütün Türkiye'nin ve hatta Ortadoğu'nun problemli alanlarının stabil hale gelmesini sağlayacak bir sürece girmiş durumdayız. Bu sadece Türkiye'de yaşayan insanların geleceğini etkilemeyecek. Bizim istikrarımızdan gelişmemizden etkilenecek olan buraya umut bağlamış birçok halkların geleceğini de pozitif yönde etkileyecektir."

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de açıkladığı GAP Eylem Planı'nın bölgeye olumlu katkı sunacağını vurgulayan Koçak, "Planlar raflarda kalmak için değildir, uygulanması gerekir. Bunları uygulayacaklar da bizleriz. Bunu yaparken de hepimiz birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise bölgenin çok önemli kaynaklara sahip olmasına rağmen bugüne kadar bu kaynakların harekete geçirilmediğini savundu.

Bu kaynakların harekete geçirilmesi ile bölgenin kültürel, sosyal ve ekonomik alanda büyük gelişme kaydedeceğini bildiren Türk, bunun için eylem planının kısa sürede uygulanması gerektiğini söyledi.

- "En büyük sıkıntımız imaj"

 GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de gazetecilere yaptığı açıklamada, 2008-2012 yıllarında 1. GAP Eylem Planı'nın başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi.

Yaklaşık 18 milyar liraya yakın bütçe ayrıldığını bunun yaklaşık 15 milyarının harcandığını ifade eden Karahocagil, şimdi de yeni bir eylem planının hazırlandığını belirtti.

Yeni planın uygulamaya başlandığını dile getiren Karahocagil, şöyle dedi:

"Ana hedefimiz yarım kalan yatırımları tamamlamaktır. Mardin'deki sulama kanalını Derik ilçesine kadar geldi. Bu sene 29 bin hektar alanda iç şebeke çalışmaları yapılacak. Yeni plan bölgede olumlu karşılandı. Bizim en büyük sıkıntımız imaj. Bölgenin de böyle bir sıkıntısı var. İnşallah bu huzur ortamı devam eder, bu imaj problemimizi iyileştiririz. Ondan sonra bölgenin atacağı adım daha büyük olacaktır. "

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber