Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Aralık 2017 - 12:43 Yorum: 0

Mardin’de hac kayıt tarihleri belirlendi

Mardin Müftülüğünden yapılan açıklamada, "2018 yılı hac müracaat ve kayıt işlemleri ile ilgili hususlar Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu kararıyla...

Mardin’de hac kayıt tarihleri belirlendi

Mardin'de hac kayıtları müracaat tarihleri açıklandı.

Mardin Müftülüğünden yapılan açıklamada, "2018 yılı hac müracaat ve kayıt işlemleri ile ilgili hususlar Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu kararıyla belirlenmiştir. 2018 yılında ilk defa kayıt yaptıracakların ön kayıt işlemleri 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımızdan kişi başına 20 lira. Ön kayıt ücreti alınacaktır. Ön kayıt ücreti anlaşmalı bankalardan birine yatırılacaktır. Hac kayıtları TC Kimlik numaraları ile yapılacak olup, yabancı uyruklu olanların kayıtları alınmayacaktır. Vatandaşlarımız ön kayıtlarını elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr adresinde gerekli bilgileri doldurarak veya müftülüklere bizzat müracaat ederek, müracaat formunu doldurmak suretiyle "oda tercihli" veya "otel" konaklama türlerinden birini hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak, varsa kuraya birlikte katılmak istediği kişileri belirterek kayıtlarını yapacaklardır. Daha önceki yıllarda hac kaydı olup, 2017 yılında hac kurasına katılan ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri, 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında Başkanlığımız tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Kaydı yenilenen vatandaşlarımızdan her hangi bir kayıt ücreti talep edilmeyecektir. Kayıt yenileme işlemi Başkanlığımızca yapılacaklardan; il/ilçe, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik talebinde bulunanların, 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra mağduriyet yaşamamaları için kayıt durumlarını hac.diyanet.gov.tr adresinden sorgulayabileceklerdir. Bu nedenle, 2018 yılında ilk defa hacca gitmek isteyen ve kayıtları yenilenecek olan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için hac ön kayıt tarihlerine dikkat etmeleri yararlarına olacaktır" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber