Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 30 Ekim 2014 - 17:58 Yorum: 0

Mardin'de husumetli aileler barıştırıldı

Mardin'de Kaya ve Düdük aileleri arasında çıkan silahlı kavgada, 2 kişinin ölümü ile başlayan husumet barışla sonuçlandı

Mardin'de husumetli aileler barıştırıldı

MARDİN (AA) - Mardin'de Kaya ve Düdük aileleri arasında çıkan silahlı kavgada, 2 kişinin ölümü ile başlayan husumet verilen barış yemeğiyle sona erdi 

Mardin'de çimento fabrikası önünde sıra bekleyen kamyon sürücüleri arasında çıkan silahlı kavgada, Kaya ailesinden 2 kişinin ölümü üzerine Kaya ve Düdük aileleri arasında başlayan gerginlik, Kayalar Camisi'nde verilen barış yemeğiyle son buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, yemekte yaptığı konuşmada, iki ailenin barış ve kardeşliğin gelişmesi konusunda gayret gösterdiğini belirtti.

Yıllardan beri herkesin acı duyduğu, bir insanın yüzünden birçok insanın mağdur olduğu dönemleri artık geride bırakmak istediklerini belirten Türk, her iki ailenin büyükleri ile barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk, "Halkımız, insanlarımız, kardeşlerimiz, büyüklerimiz bu hataları telafi etmek için her zaman sağduyulu davranmışlardır" dedi.

Dualar okunduğu programda Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir'in de aralarında bulunduğu iki ailenin üyeleri birbirleriyle tokalaşarak, barıştı.

1 Mart'ta Mardin Çimento Fabrikası önünde çimento almak için bekleyen kamyon sürücüleri arasında çıkan silahlı kavgada, Hüseyin ve Cengiz Kaya hayatını kaybetmişti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber