Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2014 - 20:38 Yorum: 0

Mardin'de kayıp kişiler için başlatılan kazılar

Kızıltepe ilçesinde geçen yıl yapılan kazıda 1995'te Dargeçit ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Abdurrahman Olcay'a ait bulunan kemik parçaları Kızıltepe Mezopotamya mezarlığından çıkartılarak ailesine teslim edildi

Mardin'de kayıp kişiler için başlatılan kazılar

BATMAN (AA) - Kızıltepe ilçesinde geçen yıl yapılan kazıda 1995'te Dargeçit ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Abdurrahman Olcay'a ait bulunan kemik parçaları Kızıltepe Mezopotamya mezarlığından çıkartılarak ailesine teslim edildi. Olcay'a ait kemikler Batman Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DNA testi ile Abdurrahman Olcay’a ait olduğu tespit edilen kemikler Kızıltepe Mezopotmaya Mezarlığından çıkarılarak ailesini teslim edildi. Ailesi tarafından alınan Olcay'ın kemikleri tabutuyla birlikte Batman Asri Mezarlığı’na defnedildi.

Defin sırasında göz yaşlarına hakim olamayan Olcay'ın eşi Mizgin Doğan, eşinin kemiklerinin bulunduğunu sıranın faillerin bulunmasında olduğunu söyledi.

Eşinin 20 Ekim 1995 tarihinde bir gece vakti evden alındığını ileri süren Doğan, "Sabah saat 5’te eşimi yatağından alıp götürdüler. Bir daha da eşimi görmedik. 19 sene sonra eşimin kemikleri bulundu. Üzülsek mi, ağlasak mı bilemiyoruz" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber